Noul coronavirus produce de mii de ori mai multe cheaguri de sânge decât vaccinul

Mesajele medicilor din Diaspora care susțin campania pro-vaccinare a Asociației Medici pentru România
24.11.2021
Noul coronavirus produce de mii de ori mai multe cheaguri de sânge decât vaccinul

Virusologul Costel Atanasiu, din Statele Unite ale Americii, și medicul ORL Cristina Văduva, din Spania, se alătură campaniei lansate de Asociația Medici pentru România, în încercarea de a convinge românii să se vaccineze împotriva COVID-19 și să nu creadă miturile răspândite pe internet, menite să însămânțeze frica de vaccin, fără a avea nicio bază științifică.

Asociația Medici pentru România continuă campania de informare a avantajelor vaccinării cu ajutorul medicilor și specialiștilor români din Diaspora. Aceștia oferă exemplul țărilor în care locuiesc, unde vaccinarea a dus la o revenire treptată spre normal, dar și prin explicații științifice care arată că infectarea cu SARS-CoV-2 este mult mai periculoasă pentru organism decât posibilele efecte secundare pe care le-ar putea fi vaccinul.

Virusologul Costel Atanasiu aduce în discuție inclusiv teama multor români că vaccinul ar declanșa cheaguri de sânge și ar pune în pericol sănătatea. Medicul subliniază că aceste cazuri sunt extrem de rare și că virusul în sine, odată ce intră în organism, produce „de mii de ori mai multe cheaguri de sânge” și provoacă apariția unor efecte negative pe termen lung.

Pentru cei care încă ezită să se vaccineze, am un mesaj foarte simplu. Indiferent din ce motiv vă este frică de ARN-ul mesager din vaccin, ARN-ul viral introdus de virus este mult mai periculos! Vă este teamă că ARN-ul mesager al proteinei Spike din vaccin se poate integra în ADN-ul dumneavoastră? Ar trebui să vă fie mult mai teamă de ARN-ul viral care conține secvența a peste 20 de proteine virale, inclusiv proteina Spike! Vă este teamă că vaccinul produce cheaguri de sânge? Virusul produce de mii de ori mai multe cheaguri de sânge decât vaccinul!, declară Costel Atanasiu, virusolog stabilit în Statele Unite.

Virusologul a declarat, în cadrul mesajului video transmis pe paginile de socializare Medici pentru România, că, în Statele Unite ale Americii, valul 4 al pandemiei a ajuns aproape de sfârșit. Cum s-a întâmplat acest lucru? Peste jumătate din populația Americii este vaccinată, iar mai bine de 90% dintre cei internați în spitale la momentul actual sunt nevaccinați.

Situația din Spania  

Cristina Văduva, medic ORL stabilit în Madrid, declară că Spania este țara cu a doua cea mai mare cotă de vaccinare din Uniunea Europeană. 78.8% din populația țării s-a imunizat împotriva COVID-19.

Eu mă gândesc așa: boala asta și cele mai multe dintre cazurile grave pot fi prevenite în momentul de față și putem să ne protejăm bunicii și părinții. Putem să ne protejăm copiii și pe noi înșine. Și putem să evităm ca ei să ajungă în spitalele astea atât de aglomerate acum sau chiar să moară unii dintre ei. Nu e asta suficientă motivație ca să te vaccinezi și să putem să trecem cu toții odată peste pandemia asta? Eu cred că da!, spune Dr. Cristina Văduva.

Luna aceasta, Asociația Medici pentru România a lansat o campanie de vaccinare cu ajutorul medicilor și specialiștilor în virusologie din Diaspora. Aceștia le transmit românilor mesaje prin care îi îndeamnă să se vaccineze, oferindu-le explicații științifice și exemple pozitive din statele în care locuiesc și în care rata de vaccinare este foarte ridicată.

Vreau să le mulțumesc din suflet medicilor din Diaspora care ni s-au alăturat în această campanie și care le-au explicat românilor, cum au putut mai bine, de ce e important să se vaccineze. De ce infecția cu SARS-CoV-2 este extrem de periculoasă, iar vaccinul este unealta pe care o avem la îndemână pentru a lupta împotriva acestei pandemii. Am văzut în această campanie exemple pozitive, țări în care rata ridicată de vaccinare a făcut ca oamenii să nu mai ajungă în spitale cu forme grave, să nu mai moară într-un număr covârșitor.

Sper din suflet ca această campanie și mesajele medicilor să ajungă la cât mai mulți români, să lăsăm deoparte frica de necunoscut și să ne încredem în medici, în știință. E singura noastră șansă de a depăși greul, declară Alex Costache, Președintele Asociației Medici pentru România, www.medicipentruromania.ro.

Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?
Recomandări:
Infecțiile urinare netratate îți pot distruge rinichii. Cum le previi și tratezi
Infecțiile urinare netratate îți pot distruge rinichii. Cum le previi și tratezi
Alimente de post care îngrașă. Consumă-le cu moderație!
Alimente de post care îngrașă. Consumă-le cu moderație!