Măsurarea tensiunii intracraniene ar putea preveni complicaţiile în urma unui atac cerebral

Accidentul vascular cerebral constituie în prezent un pericol real şi una dintre principalele cauze ale mortalităţii, care nu ocoleşte pe nimeni, indiferent de statutul social, vârstă sau ocupaţie. De asemenea, până în prezent nu au existat metode care să poată preveni riscul unui asemenea atac cerebral, singurele indicii că suntem sau nu predispuşi la această problemă fiind factorii de risc la care alegem să ne expunem sau, din contră, de care ne ferim pentru a fi sănătoşi.
Măsurarea tensiunii intracraniene ar putea preveni complicaţiile în urma unui atac cerebral

Accidentul vascular cerebral constituie în prezent un pericol real şi una dintre principalele cauze ale mortalităţii, care nu ocoleşte pe nimeni, indiferent de statutul social, vârstă sau ocupaţie.


De asemenea, până în prezent nu au existat metode care să poată preveni riscul unui asemenea atac cerebral, singurele indicii că suntem sau nu predispuşi la această problemă fiind factorii de risc la care alegem să ne expunem sau, din contră, de care ne ferim pentru a fi sănătoşi.

Acum, însă, specialiştii de la Spitalul Nationwide Children consideră că există totuşi o modalitate prin care accidentul vascular cerebral poate fi evitat, iar această metodă este una noninvazivă şi uşor de efectuat.

Această procedură se numeşte măsurarea tensiunii intracraniene şi poate permite detectarea timpurie a vaselor de sânge cu probleme şi a riscului de hemoragie, astfel încât să poată fi luate din timp măsuri pentru abordarea cât mai corectă a tratamentului ce-l va urma pacientul şi pentru a evita eventualele complicaţii care pot pune în peicol viaţa bolnavului.