Lungimea ideală a penisului în erecţie şi în stare flască

Lungimea medie a penisului uman este de 9,1 centimetri în stare flască şi de 13,1 centimetri în stare de erecţie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lungimea ideală a penisului în erecţie şi în stare flască

Lungimea medie a penisului uman este de 9,1 centimetri în stare flască şi de 13,1 centimetri în stare de erecţie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici.

În ceea ce priveşte grosimea, penisul uman are o circumferinţă medie de 11,6 centimetri în erecţie şi de 9,3 centimetri în stare flască, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Cercetătorii britanici au descoperit, de asemenea, că există o corelaţie slabă între lungimea penisului în stare de erecţie şi înălţimea bărbaţilor.

Savanţii britanici consideră că studiul lor îi va ajuta pe medicii din lumea întreagă care trebuie să trateze pacienţi diagnosticaţi cu dismorfofobie, o tulburare de anxietate gravă, asociată cu percepţia pe care pacientul o are asupra propriului corp.

Studiul ar putea să îi ajute şi pe bărbaţii care sunt îngrijoraţi de dimensiunile penisurilor lor şi să fie folosit în cercetările care investighează felul în care ineficienţa prezervativelor este asociată cu lungimea şi circumferinţa penisului uman.

Cercetătorii britanici au creat un grafic care descrie distribuţia mărimilor penisurilor în rândul bărbaţilor de toate vârstele şi rasele.

Analiza a inclus 17 studii anterioare, realizate pe 15.521 de bărbaţi, care au acceptat ca penisurile lor să fie măsurate de profesionişti din industria medicală, cu ajutorul unor proceduri standardizate.

Coordonatorul studiului, David Veale, profesor la Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience, afiliat la King’s College din Londra, a spus: „Bărbaţii se compară între ei în vestiare, dar şi cu imaginile din filmele pornografice de pe internet şi ajung să se creadă inferiori. Unii dintre bărbaţi au fost tachinaţi de partenerii lor sexuali în legătură cu lungimile penisurilor lor. Sunt mulţi bărbaţi îngrijoraţi din această cauză, iar eu cred că reasigurându-i de faptul că sunt normali reprezintă un lucru benefic”.

„Vom folosi acest grafic pentru a examina discrepanţa dintre ceea ce crede un bărbat că ar fi poziţia lui în grafic şi poziţia lui reală. Avem de partea noastră şi un expert de la o clinică specializată în dismorfofobie, pentru că unii bărbaţi sunt cu adevărat îngrijoraţi şi stresaţi din cauza lungimilor penisurilor lor. E puţin probabil ca ei să «vindece» doar privind acel grafic de distribuţie a mărimilor penisurilor, vor avea nevoie de tratament specializat – precum terapia comportamentală cognitivă şi chiar medicamente”, a adăugat coordonatorul studiului.

Studiul a fost publicat în British Journal of Urology (BJU).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”