Lista farmaciilor din țară unde te poți testa gratuit pentru COVID

01.10.2021
Lista farmaciilor din țară unde te poți testa gratuit pentru COVID
Sursa foto: Shutterstock

Peste 100 de farmacii din România vor folosi teste antigen rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, oferite de Ministerul Sănătății. Persoanele care vor să se testeze nu trebuie să plătească nimic, testele fiind gratuite. Farmaciile pot percepe o taxă pentru prelucrarea testului, nu și prețul testului în sine, a precizat secretarul de stat Andrei Baciu. Acest cost este stabilit de fiecare farmacie și poate varia între 20 și 50 de lei.

În perioada următoare vrem ca lista să cuprindă și alte puncte ale rețelelor farmaceutice din România. În acest fel creștem accesul la testare și facem acest proces mai ușor pentru toți românii, a completat Andrei Baciu.

Potrivit unui Ordin al ministrului Sănătății privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigen rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, în limita stocului disponibil.

În România sunt, la acest moment, 105 farmacii din 19 județe care testează gratuit pentru COVID. În perioada următoare, Ministerul Sănătății intenționează să pună la dispoziție teste gratuite și în alte farmacii.

În cazul în care nu ești vaccinat, după testare farmacia va trimite datele în sistemul CoronaForms și în acest fel îți poți descărca certificatul digital din platforma certificat-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore.

Printre județele cu cele mai multe farmacii unde te poți testa gratuit pentru COVID se numără: Prahova (19 farmacii), Cluj (13 farmacii), București (12 farmacii), Constanța (10 farmacii), Iași (10 farmacii).

Vezi mai jos lista completă a farmaciilor care fac teste antigen rapide gratuite pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

gratuit pentru COVID

gratuit pentru COVID

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Ingrid Gheorghe: soluții pentru bolile care afectează endometrul
Recomandări:
Băutura care crește riscul de boală Parkinson
Băutura care crește riscul de boală Parkinson
Irina Rimes, invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene
Irina Rimes, invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene