Lista farmaciilor din țară unde te poți testa gratuit pentru COVID

  • Publicat:
  • Actualizat:
Lista farmaciilor din țară unde te poți testa gratuit pentru COVID
Sursa foto: Shutterstock

Peste 100 de farmacii din România vor folosi teste antigen rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, oferite de Ministerul Sănătății. Persoanele care vor să se testeze nu trebuie să plătească nimic, testele fiind gratuite. Farmaciile pot percepe o taxă pentru prelucrarea testului, nu și prețul testului în sine, a precizat secretarul de stat Andrei Baciu. Acest cost este stabilit de fiecare farmacie și poate varia între 20 și 50 de lei.

În perioada următoare vrem ca lista să cuprindă și alte puncte ale rețelelor farmaceutice din România. În acest fel creștem accesul la testare și facem acest proces mai ușor pentru toți românii, a completat Andrei Baciu.

Potrivit unui Ordin al ministrului Sănătății privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigen rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, în limita stocului disponibil.

În România sunt, la acest moment, 105 farmacii din 19 județe care testează gratuit pentru COVID. În perioada următoare, Ministerul Sănătății intenționează să pună la dispoziție teste gratuite și în alte farmacii.

În cazul în care nu ești vaccinat, după testare farmacia va trimite datele în sistemul CoronaForms și în acest fel îți poți descărca certificatul digital din platforma certificat-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore.

Printre județele cu cele mai multe farmacii unde te poți testa gratuit pentru COVID se numără: Prahova (19 farmacii), Cluj (13 farmacii), București (12 farmacii), Constanța (10 farmacii), Iași (10 farmacii).

Vezi mai jos lista completă a farmaciilor care fac teste antigen rapide gratuite pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

gratuit pentru COVID

gratuit pentru COVID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”