CDC îndeamnă femeile gravide să se vaccineze cât mai repede

Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) a implorat viitorii părinți să se vaccineze împotriva virusului, la fel și femeile care își doresc să rămână însărcinate.
  • Publicat:
CDC îndeamnă femeile gravide să se vaccineze cât mai repede
Foto: pexels

Încă de la începutul verii, medicii au îndemnat femeile gravide să se vaccineze împotriva COVID-19. Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) a implorat viitorii părinți să se vaccineze împotriva virusului, la fel și femeile care își doresc să rămână însărcinate, în speranța că vor preveni complicațiile produse de COVID și efectele adverse din sarcină.

CDC, mesaj pentru femeile însărcinate

În urma noilor date, CDC notează că în perioada ianuarie 2020- septembrie 2021 au fost peste 125.000 de cazuri confirmate de COVID în rândul femeilor însărcinate, dintre care 22.000 au fost spitalizate. Tulburător este faptul că în toată această perioadă au fost 161 de decese, 22 dintre ele doar în luna august.

„Sarcina poate fi atât o perioadă spercială, cât și una stresantă, mai ales când o sarcină în pandemie devine o problemă pentru familii. Încurajez femeile însărcinate și pe cele care își doresc să devină mame să stea de vorbă cu medicul despre beneficiile vaccinului împotriva COVID-19, pentru a rămâne în siguranță atât ele, cât și bebelușul”, a spus Rochelle P. Walensky, directorul CDC, într-un comunicat de presă.

Potrivit CDC, 31% dintre femeile însărcinate sunt vaccinate împotriva COVID-19. Vaccinarea variază în funcție de rasă, etnie, cea mai mare rată fiind în rândul femeilor asiatice (45.7%), iar cea mai scăzută în rândul femeilor de culoare (15.6%). În tot acest timp, vaccinarea în timpul sarcinii a fost un subiect fierbinte care a stârnit multe comentarii, dar tot CDC ntează că femeile însărcinate infectate cu COVID au un risc crescut de probleme în sarcină, inclusiv să se confrunte cu o sarcină prematură, care apare înainte de săptămâna 37.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân