Legătura dintre incontinența urinară și jeanșii prea strâmți. Ce spun medicii

  • Publicat:
Legătura dintre incontinența urinară și jeanșii prea strâmți. Ce spun medicii

Blugii skinny sunt o modă apreciată în rândul adolescentelor și nu numai. Dar, oare știi la ce riscuri în ceea ce privește sănătatea te expui purtându-i?

În cazul jeanșilor strâmți, efectele negative asupra sănătății vin sub forma deteriorării nervului cutanat femural lateral. Compresia acestui nerv induce senzatia de disconfort în regiunea laterală a coapsei și simptome specifice unei boli denumite meralgie parestezică.

Ce este meralgia parestezică?

Meralgia parestezică este o afecțiune care provoacă amorțeală, durere sau o senzație de arsură în coapsă exterioară. Apare atunci când există o presiune prea mare asupra unui dintre nervii de la nivelul piciorului, îndeosebi a nervului cutanat lateral femural.

În cele mai multe dintre cazuri, optarea pentru haine mai lejere, mai largi, poate rezolva problema. Însă, meralgia parestezică mai severă necesită intervenție chirurgicală și tratament.

Simptomele melargiei parestezice

Cele mai frecvente simptome, în cazul meralgiei parestezice, sunt:

  • furnicături
  • amorțeli
  • arsuri
  • prurit
  • senzație de frig sau căldură

Cauzele meralgiei parestezice

Factorii de risc pentru meralgia parestezică includ:

  • Hainele prea strâmte, precum blugii skinny și lenjeria modelatoare
  • Obezitatea și creșterea în greutate la nivelul coapselor
  • Diabetul netratat corespunzător, care poate duce la neuropatii
  • Sarcina
  • Mișcările repetate, de exemplu într-o poziție ghemuită, precum statul pe vine

Să renunțăm definitiv la blugii strâmți?

E bine și plăcut să fii la modă, dar ai grijă ca blugii/pantalonii să nu fie chiar atât de strâmți. Asigură-te măcar că nu îți presează coapsele atât de tare încât să îți provoace senzații dureroase sau disconfort. Dacă, totuși, nu poți renunța la ei, măcar poartă-i mai rar.

Citește și: Îți afectează ceea ce porți sănătatea?

„Blugii care vă îngustează abdomenul pot crește presiunea asupra podelei pelviene și pot agrava orice probleme preexistente.

„Dacă optați pentru pantaloni care apasă prea mult pe mușchii vezicii urinare și pe podeaua pelviană, atunci sunteți expus riscului de incontinență – și, mai rău, de prolaps”, spune Dr. Jenny Kruger, expert cu peste 15 ani de cercetare în diagnosticarea și tratarea incontinenței urinare.

Dr. Kruger spune că poate fi recomandabil ca persoanele cu slăbiciune a vezicii urinare să opteze pentru blugi mai largi sau să se consulte cu medicul lor pentru sfaturi suplimentare.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân