Jucariile pot periclita auzul

Jucariile pot fi mai daunatoare pentru auzul copilului tau decat ti-ai putea inchipui.
Jucariile pot periclita auzul
Jucariile pot periclita auzul

Sunetele nu sunt intotdeauna prietenoase, chiar daca imbraca un chip frumos. Jucariile pot fi mai daunatoare pentru auzul copilului tau decat ti-ai putea inchipui. Pistoalele cu capse, papusile vorbitoare sau masinile cu sirene pot produce zgomote de pana la 110 dB, in conditiile in care nivelul maxim admis este de 80 dB.

Pentru a preveni problemele cu auzul din primii ani de viata, specialistii recomanda testarea copiilor pana la inceperea scolii. De asemenea, trebuie investigati bebelusii care au antecedente de pierderi de auz in familie sau cei care au suferit infectii prelungite ale urechilor. Acest lucru se face simplu, cu o audiograma.

In functie de rezultate, se va recomanda fie un aparat auditiv, fie diferite metode de protectiecum ar fi dopurile de inot. La centrele Starkey, testarea auzului este gratuita.

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici
Recomandări: