Intolerantele alimentare pot fi testate gratuit prin metode moderne

Intolerantele alimentare pot fi testate gratuit prin metode moderne
Intolerantele alimentare pot fi testate gratuit prin metode moderne

In Romania, aproximativ 75%
dintre oameni sufera de intoleranta la lactoza, 35% de intoleranta
la fructoza, 33% de intoleranta la drojdie si 15% de intoleranta la
gluten. Toate aceste persoane au acum ocazia sa-si testeze
intolerantele alimentare gratuit, cu ajutorul unui aparat de ultima
generatie, unic la noi in tara: Promo Test
Evolution.

Cei interesati sunt asteptati in perioada 1 aprilie – 30 mai 2010,
in magazinele Plafar localizate in Bucuresti: AFI Palace Cotroceni,
Plaza Romania, Carrefour Feeria, Auchan Titan si Liberty Center.
Testarea este complet gratuita si se realizeaza printr-o metoda
complet neinvaviza. Astfel, in maximum 30 de minute, fara durere
sau riscuri, se pot verifica peste 3000 de tipuri de intolerante
alimentare.

Programarile pentru testare se pot face in locatiile selectionate
sau telefonic la tel verde 0800- 07-03-07. Investigatia se face
prin aplicarea unui electrod pe meridianele energetice aflate la
nivelul mainii si detectarea impulsurilor prin aparatul-baza,
aceasta tehnica moderna fiind singura alternativa la testarea prin
analiza sangelui. Rezultatele sunt insotite de diete personalizate,
care includ alimente bine tolerate de organism si care pot furniza
toate ingredientele unei alimentatii echilibrate.

Intolerantele alimentare, greu de depistat

O mare parte dintre cei care sufera de intolerante alimentare se
confrunta cu simptome carora medicii le gasesc cu greu o
explicatie: sistem imunitar scazut, pierdere sau crestere in
greutate inexplicabila, migrene, afectiuni ale pielii, parului sau
unghiilor, tulburari digestive, oboseala permanenta, dificultati de
concentrare, infectii recurente ale tractului genital si
urinar.

Intoleranta nu este similara cu
alergia

Lipsa unei enzime necesare digestiei este factorul ce declanseaza
intoleranta la un anumit aliment, filiera de transmitere fiind
genetica, sau cauzata de stres ori vreo boala. Spre deosebire de
alergie, care este o reactie a sistemului imunitar, intoleranta
alimentara este o reactie chimica. Alergia se manifesta ca o
reactie imediata si mult mai evidenta, pe cand intoleranta
alimentara se defineste ca un proces lent, de tipul unui proces
inflamator cronic, la un produs pe care il consumi in mod
frecvent.

Manifestarea clinica poate aparea inclusiv dupa 72 de ore de la
consumarea produsului. Cele mai frecvente alimente care pot genera
intoleranta sunt: cerealele, lactatele, ciocolata, ouale, fructele,
vinul (in special cel rosu), aditivi alimentari, etc

„Desi nu este o afectiune, intoleranta alimentara este un tip de
sensibilitate ce afecteaza astazi numeroase persoane, indiferent de
sex sau de varsta, motiv pentru care nu trebuie sub nici o forma
ignorata, ci dimpotriva, descoperita si tratata corespunzator,
printr-o conduita alimentara adecvata”, a declarat Dorin Catana,
Director General Plafar Retail.

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică