Injecția care ar putea împiedica procesul de chelire

  • Publicat:
Injecția care ar putea împiedica procesul de chelire
Foto: Shutterstock

O simplă injecție ar putea fi soluția pentru milioane de bărbați și femei care se confruntă cu căderea excesivă a părului care determină chelirea. Această injecție este pretabilă și persoanelor care se confruntă cu diverse condiții medicale care duc la căderea părului, cum ar fi, de exemplu, chimioterapia.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Iran, o injecție cu celule grase la nivelul scalpului poate stopa și chiar face reversibil procesul de chelire. Savanții spun că celulele grase duc la creșterea producției unor substanțe care reduc deteriorarea foliculului. De asemenea, îngroașă și întăresc firul de păr.

În cadrul studiului, celulele grase au fost „recoltate” de la 20 de persoane care au fost supuse intervenției de liposucție, femei și bărbați, din țesutul adipos abdominal și cel de pe picioare.

Acestora li s-a injectat în scalp aproximativ 20 de mililitri de soluție care conținea această grăsime bogată în celule stem.

Cercetătorii au constatat că tratamentul experimental a dus la o îmbunătățire vizibilă a sănătății scalpului, acesta putând fi „o soluție eficientă atât pentru împiedicarea căderii excesive a părului, cât și pentru alopecie”, spune dr. Azadeh Goodarzi, autorul studiului publicat recent în Journal of Cosmetic Dermatology.

Totodată, s-a observat că părul este mai rezistent la cădere și este stimulat procesul de regenerare, densitatea și diametrul firului de păr crescând ca urmare a tratamentului injectabil cu celule grase.

Printre reacțiile adverse înregistrate în rândul participanților la studiu s-au numărat echimozele (vânătăile), durerea și umflăturile minore.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân