Ingredientul natural care îmbunătățește glicemia și colesterolul

O nouă cercetare arată că mierea poate îmbunătăți nivelul glicemiei și colesterolului spre deosebire de orice alt ingredient.
29.11.2022
Ingredientul natural care îmbunătățește glicemia și colesterolul
Foto: shutterstock

Trebuie să recunoaștem că mierea schimbă instant gustul oricărui preparat și, fiind un ingredient versatil, poate fi folosit atât în deserturi, cât și în preparate cu pește, pui sau în sosuri. Mai mult, o singură linguriță de miere poate potoli pofta de dulce. Acum, o nouă cercetare arată că mierea poate îmbunătăți nivelul glicemiei și colesterolului spre deosebire de orice alt ingredient.

Mierea este consierată un aliment fără zahăr, motiv pentru care se folosește ca îndulcitor pentru băuturi și alte preparate, fiind totodată o variantă mai sănătoasă. Cercetătorii Universității din Toronto, ale căror cercetări au fost recent publicate în Nutrition Reviews, au determinat efectele mierii asupra factorilor de risc cardiometabolici.

Rezultatele studiului arată că mierea are un efect pozitiv asupra sănătății cardiometabolice, precum nivelul glicemiei și colesterolului. Pe parcursul studiului, participanților li s-a cerut să consume zilnic două lingurițe de miere, observând astfel că mierea procesată nu are același efect asupra organismului ca cea neprocesată.

Mierea are o compoziție complexă care conține proteine rare, acizi organici și compuși bioactivi benefici pentru sănătate. De asemenea, este bogată în antioxidanți benefici sănătății cardiometabolice. Acest aliment conține compuși fenolici și flavonoide. Flavonoidele sunt antioxidanți antiinflamatorii care au capacitatea de a preveni apariția cheagurilor de sânge, în timp ce compușii fenolici reduc riscul de boli cardiovasculare pentru că protejează stresul oxidativ.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu paste și jambon de curcan
Recomandări: