Inelul contraceptiv hormonal Nuvaring, disponibil si in Romania

Inelul contraceptiv unic care combina eficienta „pilulei” cu auto-insertia o data pe luna este acum disponibil si in farmaciile din Romania.
  • Publicat:
Inelul contraceptiv hormonal Nuvaring, disponibil si in Romania
Inelul contraceptiv hormonal Nuvaring, disponibil si in Romania

Inelul contraceptiv unic care combina eficienta „pilulei” cu auto-insertia o data pe luna este acum disponibil si in farmaciile din Romania.

NUVARING este un inel flexibil, transparent, care contine estrogen (etinilestradiol) si progestogen (etonogestrel). Acestia sunt eliberati din materialul  inelului si absorbiti prin mucoasa vaginala direct in sange.

Inelul actioneaza asemenea pilulei, prin inhibarea ovulatiei. Modul local de administrare este benefic deoarece evita primul pasaj hepatic, iar eficienta contraceptiva nu este afectata de tulburarile gastro-intestinale (varsaturi sau diaree, ce pot modifica pana la suspendare efectul contraceptivelor orale prin suprimarea absorbtiei acestora).

Sarcina poate sa apara la femeile care iau pilule

„Anual in lume, 38% dintre sarcini sunt neplanificate, iar 23% dintre ele sfarsesc prin avort. Conform unor studii realizate in Danemarca si Franta, sarcinile nedorite au aparut in 60.3% dintre cazuri din cauza pilulelor uitate sau luate prea tarziu, iar in 7.7% dintre cazuri din cauza varsaturilor”, declara Prof. Dr. Virgiliu Ancar.

„Pentru a reduce rata aparitiei sarcinilor nedorite pastrand totodata o buna stare de sanatate, dar si pentru a veni in intampinarea nevoilor femeilor din Romania, din luna mai 2009, pe piata noastra exista unicul inel contraceptiv NUVARING cu administrare locala (intravaginala) lunara, deci o complianta crescuta, cu eliberarea continua si constanta a celei mai mici doze de etinilestradiol, femeile avand posibilitatea de auto-administrare”, a mai adaugat Prof. Dr. Virgiliu Ancar.

Cat de potrivit este pentru tine?

Eficienta NUVARING este comparabila cu cea a pilulei contraceptive. Acesta elibereaza in mod continuu o cantitate scazuta de hormoni pe zi, in mod constant, timp de 21 zile. In studiile clinice combinate care au inrolat 2322 de femei, NUVARING a fost in general bine tolerat, existand o incidenta scazuta a efectelor adverse asociate estrogenului, cum ar fi durerile de cap (5,8%), greata (3.2%) si sensibilitatea mamara (2,6%).

Pentru a preveni aparitia sarcinii pe toata durata lunii, trebuie inserat si lasat in vagin timp de trei saptamani consecutive. In studiile clinice, peste 96% dintre femei au afirmat ca NUVARING este usor de introdus, iar 97% au declarat ca este simplu de indepartat.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”