În picioarele goale sau încălțat? Cum trebuie să stai acasă, potrivit experților în podologie

  • Publicat:
În picioarele goale sau încălțat? Cum trebuie să stai acasă, potrivit experților în podologie

Îți scoți încălțămintea de fiecare dată când ajungi acasă și, de multe ori, uiți să îți pui papucii de casă? Ei bine, află că acest lucru îți poate afecta sănătatea picioarelor, potrivit experților.

La ce riscuri te supui dacă mergi fără încălțăminte în casă

Pot apărea infecțiile fungice

Micoza unghiilor nu este doar o afecțiune dermatologică infecțioasă cronică, extrem de neplăcută și greu tratabilă, dar poate reprezenta și o sursă permanentă de stres pentru persoanele afectate, care resimt o stare de jenă și disconfort atunci când își expun unghiile, de pildă vara, în sandale. Ciuperca unghiilor poate apărea din cauza mersului în picioarele goale în casă și nu numai.

„Dacă ești îngrijorat de germeni, există și o soluție simplă pentru asta – ia-ți o pereche de pantofi special pentru a fi purtați în interior”, spune dr. Cunha.

Citește și: Infecţiile micotice: cauze şi metode de tratament

Poți dezvolta negi

Negii sunt mici excrescențe ale pielii cauzate de o infecție a stratului superior al pielii cu virusul papiloma uman. Se pot dezvolta oriunde pe picior, dar apar de obicei pe zone unde se pune presiune, cum ar fi călcâiul.

„Dacă mergeți desculți în public, cum ar fi la piscină sau la un parc acvatic, oriunde poți lua negi, deoarece sunt ușor transmisibili”, mai adaugă dr. Cunha.

Deși nu există o mulțime de avantaje pentru mersul desculț, riscurile la care ești expusă nu sunt așa mari dacă mergi pe nisip sau pe covor. Cu toate acestea, dr. Cunha recomandă purtarea papucilor de casă.

(…) Referitor la încălțămintea care este benefică pentru picioarele noastre, el spune că este ideal să purtăm cizme, încălțăminte care nu are tocul mai înalt de 3cm și pantofi oxford.

Durerile de călcai vor apărea și acestea

„Piciorul tău conține o bandă groasă de țesut numit fascia plantară, care se întinde de la călcai până la degetele de la picioare. Sarcina acestui țesut este de a sprijini mușchii și arcul piciorului”, încheie Dr. Cunha.

Prea multă tensiune asupra acestui țesut poate face ca el să se întindă prea mult, rezultând durere și inflamație. Când pășești fără încălțăminte, acest țesut nu are susținere și astfel apar durerile de arc și călcai.

Citește și: De ce apare durerea de călcâi și cum se tratează

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: