ICEEfest lansează un eveniment-satelit dedicat modului in care digitalul poate schimba radical in bine sănătatea

ICEEfest, cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrală şi de Est, vă propune pentru ediţia din acest an o secţiune cu adevărat specială: ICEEhealth.
  • Publicat:
ICEEfest lansează un eveniment-satelit dedicat modului in care digitalul poate schimba radical in bine sănătatea

ICEEfest, cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrală şi de Est, vă propune pentru ediţia din acest an o secţiune cu adevărat specială: ICEEhealth.

Pe 10 iunie, în a doua zi a festivalului, vor veni la Bucureşti specialişti recunoscuti pe plan mondial, gata să împărtăşească din experienţa adunată în cel mai important aspect al vieţii noastre: sănătatea.

Digitalul este clar viitorul în acest domeniu, o piaţă tânără care depăşeste constant aşteptările ca investiţii şi inovare. Primul trimestru din 2016 înregistrează în zona startup-urilor de tehnologie medicală si de wellness investiţii de 1,8 miliarde USD, adică de 10 ori mai mult decât în acelaşi trimestru în 2010, conform Startup Health

Un film al celor de la Scanadu ne poate da o imagine mai completă asupra impactului digitalului în viaţa de zi cu zi si in sănătate.  

La ICEEhealth se vor dezbate soluţii pentru fitness şi wellness, telemedicina, aplicaţii şi dispozitive de monitorizare pentru diverse afecţiuni, tipărirea 3D aplicată în sănătate, precum şi noi paradigme pentru studii clinice şi terapii.

E un eveniment deschis tuturor: de la cei interesaţi de un stil de viaţă sănătos, la doctori, pacienţi, antreprenori, farma si până la cercetători. Vom vedea, de exemplu, şi cum realitatea virtuală câştigă teren, fiind folosită din faza de educaţie medicală până la intervenţii terapeutice.

După teribila experienţă prin care a trecut în momentul în care a primit diagnosticul de cancer la creier, Salvatore Iaconesi va vorbi în cadrul ICEEhealth despre cât de mult l-a ajutat mediul digital să facă faţă acestei traume, dar si despre potenţialul excepţional al tehnologiilor open source pentru inovare în medicină.

Alături de cei 3 prieteni ai săi, Cosmin Mihaiu a pus în 2011 bazele unui proiect care azi a ajuns un adevărat business internaţional.

MiraRehab transformă fizioterapia dintr-un chin într-un act de normalitate, cu ajutorul unor jocuri cu o aplicabilitate într-o gamă foarte largă de probleme.

Sănătatea e domeniul care a atras atenţia în mod excepţional în ultimele zile în România.

Şi asta i se datorează în special lui Cătălin Tolontan şi jurnaliştilor de la mai multe publicaţii care au preluat şi dezvoltat investigaţia demarată de echipa GSP. Tolontan a confirmat participarea la ICEEhealth, unde vom afla detalii despre impactul generat de anchetele sale privind sănătatea, despre puterea mediul digital în jurnalism si despre rolul presei in însănătosirea sistemului medical din România.

Printre speakerii confirmaţi se numără şi:

  • Pamela M. Kato (Serious Games Institute) – jocuri cu efect terapeutic
  • Mircea Popa – cum digitalul transformă dermatologia
  • Alistair Wickens (Quealth) – rolul aplicaţiilor şi al dispozitivelor de monitorizare în sănătate
  • Denise Silber (Doctors 2.0 & You) – sănătatea digitală în Europa
  •  Karolina Korth (Roche) – tehnologia care ne îmbunătăţeşte viaţa
  • Lavinia Ioniţă  (Omixy) – personalizarea metodelor de tratament, implicând ultimele descoperiri în genomică
  • Scott Summit (Stanford University) – importanţa designului in e-health

Lista completă a celor care vin la ICEEhealth, excelând în acest domeniu o găsiţi pe secţiunea dedicată din cadrul ICEEfest: ICEEhealth.com.

Tot acolo puteţi afla şi detalii despre preţurile biletelor pentru a avea acces la ICEEhealth în particular dar şi la ICEEfest, în general.

  • ICEEfest a ajuns la a 5-a ediţie şi este organizat, încă de la lansare, în parteneriat cu Orange.
  • Printre cei mai importanţi susţinători ai festivalului se mai numără anul acesta Volkswagen, BCR, Xaxis şi Prometheus.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”