Gripă sau Covid: Ce faci dacă te-ai infectat cu amândouă | Dr. Carmen Dorobăţ: „Este de înțeles că vorbim despre o agresiune dublă la nivelul aparatului respirator”

  • Publicat:
Gripă sau Covid: Ce faci dacă te-ai infectat cu amândouă | Dr. Carmen Dorobăţ:
Sursa foto: shutterstock

Cazurile de gripă, dar și cele de Covid, sunt într-o continuă creștere în România, iar spitalele deja sunt pline de pacienți. Medicul Carmen Dorobăţ ne explică ce e de făcut dacă ne putem trezi infectați cu ambele virusuri.

„În momentul în care avem o infecție mixtă, de exemplu virus gripal și coronavirus, atunci este ușor de înțeles că vorbim despre o agresiune dublă la nivelul aparatului respirator.

Sigur, va trebui să apelăm la sfatul medicului de familie sau la camera de gardă, și nu neapărat atunci când avem febră 39, pentru că sunt persoane cu o serie de boli,  care nu fac temperatură, din cauza patologiilor asociate.

În momentul în care ne simțim rău și vedem că starea generală ne este afectată, trebuie să luăm legătura cu medicul de gardă sau cu medicul de familie”, a explicat medicul, la Antena 3 CNN.

Rata de fals în ceea ce privește pozitivitatea infectării este mică

Tot Dr. Carmen Dorobăţ mai transmite și faptul testele rapide POT FI FOLOSITE cu succes în această situație căci rata de fals în ceea ce privește pozitivitatea este mică.

„Există teste rapide, care după experiența mea din ultimele două luni, sunt bune din punct de vedere medical, în sensul că dau rezultate pozitive adevărate.

Rata de fals în ceea ce privește pozitivitatea este mică. Sunt teste care oferă posibilitatea de determinare pentru gripă și pentru coronavirus, iar în acest fel putem să elucidăm dacă este vorba despre gripă sau despre coronavirus”, a mai adăugat medicul Carmen Dorobăţ.

Citește și: Creștere accelerată a cazurilor de gripă în România | Dr. Adrian Marinescu: „Cei care ajung la spital cu complicaţii sunt cei care nu s-au vaccinat”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân