Creștere accelerată a cazurilor de gripă în România | Dr. Adrian Marinescu: „Cei care ajung la spital cu complicaţii sunt cei care nu s-au vaccinat”

  • Publicat:
Creștere accelerată a cazurilor de gripă în România | Dr. Adrian Marinescu:

Numărul cazurilor de gripă din spitale a crescut, iar majoritatea sunt pacienți care nu s-au vaccinat antigripal, spune medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balş din Capitală.

Creștere alarmantă a cazurilor de gripă

Dr. Adrian Marinescu a subliniat că a crescut numărul cazurilor de gripă în spitale, fiind vorba, în general, despre pacienţi care nu s-au vaccinat antigripal. Medicul a spus că se aşteaptă la o creştere a cazurilor de gripă pe final de an şi la începutul anului viitor.

”E o creştere a cazurilor de gripă care se vede accelerat în ultimele două săptămâni, o creştere cu 50%. Încă din octombrie când vorbeam despre prevenţia prin vaccinare şi când spuneam că bine ar fi să ne pregătim de sezon, atunci spuneam că din experienţa altor ani, sfârşitul anului şi începutul anului următor înseamnă presiunea cea mai mare prin gripă”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Medika TV.

Tot acesta a mai specificat si faptul că la finalul acestei luni şi în lunile ianuarie-februarie se aşteaptă la o creştere majoră a cazurilor de gripă.

”E de aşteptat ca la finalul lunii decembrie şi mai ales ianuarie-februarie, să avem şi mai multe cazuri. În funcţie de cât de mult am reuşit să ne protejăm prin vaccin, ne va fi viaţa mai simplă sau nu, de gripă”, a spus Dr. Adrian Marinescu.

La spital ajumg pacienţii care nu s-au vaccinat antigripal

”Evident, la spital ajung cei care sunt nevaccinaţi. Sigur, nu există un vaccin care să fie 100% în sensul de protecţie, dar în general cei care s-au vaccinat, fie nu se infectează, fie fac o formă totuşi uşoară sau medie. Cei care vin la spital cu complicaţii, cu insuficienţă respiratorie, sunt cei care nu s-au vaccinatşi din păcate realizează cum i-ar fi ajutat vaccinul, târziu, în momentul în care ajung în spital şi au deja probleme”, a conchis medicul.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, adevărul despre ”sindromul plămânului alb”, care a ajuns și în România: ”Este o bacterie atipică!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân