Drama unui model de 37 de ani: Credea că are scleroză multiplă după ce a căutat simptomele pe Google, dar, de fapt, realitatea era alta

Modelul Abbey Clancy a mers de urgență la medic, convinsă că suferă de o boală severă: scleroză multiplă.
  • Publicat:

Modelul Abbey Clancy a mers de urgență la medic, convinsă că suferă de o boală severă: scleroză multiplă. Rezultatul? Se pare că blugii ei erau prea strâmți și îi provocau simptome similare sclerozei multiple.

Mamă a patru copii, Abbey, în vârstă de 37 de ani, a consultat cinci dintre prietenii ei medici, părinți ai colegilor de școală ai copiilor ei. După ce s-a confruntat cu amorțeală, modelul a căutat un medic neurolog pentru o consultație și a menționat că simptomele apăreau când purta blugi. Motivul? Blugii strâmți opresc circulația sangvină atunci când te așezi.

În urma unei căutări pe Google, pentru a vedea ce ar putea transmite simptomele pe care le resimte, Abbey a ajuns la concluzia că este vorba de scleroză multiplă. Diagnosticul pe care și l-a pus singură i-a provocat anxietate și a făcut-o să plângă isteric în fața medicilor care au liniștit-o spunându-i că nu are scleroză multiplă, ci „doar probleme cu capul”.

Ce se întâmplă dacă porți blugi strâmți?

Află că de dragul modei îți poți afecta serios sănătatea și te poți confrunta chiar cu sindromul picioarelor neliniștite. Blugii strâmți strangulează coapsele, spun medicii de la Academia Americană de Neurologie și nu permit circulația sangvină corespunzătoare.

Sindromul picioarelor neliniștite apare atunci când se exercită în mod constant o presiune, în cazul nostru blugii mult prea strâmți, blocând nervul femural lateral, cauzând senzații de amorțeală, arsură sau furnicături de-a lungul coapselor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân