Persoanele cu aparat auditiv au un risc redus de deces. Ce spun studiile

Adulții care folosesc aparat auditiv pentru a trata pierderea auzului pot reduce riscul de deces, arată un nou studiu.
  • Publicat:
Persoanele cu aparat auditiv au un risc redus de deces. Ce spun studiile
Foto: shutterstock

Adulții care folosesc aparat auditiv pentru a trata pierderea auzului pot reduce riscul de deces, arată un nou studiu. Cercetătorii Universității din Sudul Californiei au publicat descoperirile în jurnalul The Lancet Healthy Longevity.

„Am descoperit că există un risc redus de mortalitate cu 24% pentru persoanele cu aparat auditiv”, a spus Dr. Janet Choi, profesor la Universitatea din Sudul Californiei.

În urma studiului s-au analizat datele a 10.000 de persoane, inclusiv peste 1800 de indivizi identificați că și-au pierdut auzul. Dintre aceștia, un mic grup a raportat utilizarea aparatelor auditive cel puțin o dată pe săptămână, comparativ cu un total mare de indivizi care pretind că n-au folosit niciodată aparate auditive.

După ce au studiat rata mortalității între 1999 și 2012, cercetătorii au descoperit că nu exista nicio diferență între persoanele care utilizau aparatele auditive o dată pe săptămână și cele care nu foloseau deloc. Cu toate astea, studiul arată că persoanele care foloseau aparat auditiv aveau un risc redus de deces.

Pierderea auzului, potrivit Mayo Clinic, afectează în special adulții trecuți de vârsta de 75 de ani. Factorii care pot duce la pierdea auzului pot fi deteriorarea urechii interne sau chiar acumularea de ceară de urechi.

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân