Fructul cu efect antistres care nu trebuie să îți lipsească din meniu. Mihaela Bilic: „Calmează și mintea, și apetitul!”

  • Publicat:
Fructul cu efect antistres care nu trebuie să îți lipsească din meniu. Mihaela Bilic: „Calmează și mintea, și apetitul!”

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre fructul considerat antistres. Ajută la buna funcționare a organismului și e plin de nutrienți!

Are efect antistres și scade tensiunea arterială

Banana, acest aliment aparent banal și la îndemâna tuturor, este un anti-stres natural, după spusele Mihaelei Bilic.

“Fiind disponibile tot timpul anului, bananele sunt al doilea fruct, după citrice, că și volum de consum mondial. De ce trebuie să ne reîmprietenim cu banană, după ce ani de zile am acuzat-o că îngrașă? În primul rând pentru că banană are 100 cal, adică puțin mai mult decât o felie de pâine. Apoi pentru că e alcalină și nu stimulează apetitul, cum face majoritatea fructelor” , a scris Mihaela Bilic într-o postare pe Facebook.

Apoi, aceasta a enumerat beneficiile pe care consumul de banane le aduce cu sine.

“O banană de 120g are 25g glucide, cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Și mai important este aportul de magneziu și potasiu, minerale esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, cardiovascular, muscular, digestiv și urinar. Banana are efect antistres, scade tensiunea arterială, colesterolul din sânge și riscul de crampe musculare. Și pentru că are mult fier, o putem numi aliment antianemic”, a spus nutriționista.

Calmează și mintea și apetitul

Potrivit medicului, banana contribuie simțitor la starea de bine datorită triptofanului din conținut.

„Banana este fructul care conține triptofan natural, un precursor de serotonină cu efect de liniștire, dă stare de bine la nivel cerebral. Asocierea cu vit. B6 favorizează  sinteză de serotonină și conversia glucidelor în glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge. Deci banană calmează și mintea și apetitul! Banană este un fruct ușor de digerat și nu dă alergii, e opțiunea ideală în diversificarea alimentației la sugari, gustarea perfectă pentru copii și sursă de energie pentru sportivi”, a completat ea.

Favorizează echilibrul digestiv

Mihaela Bilic recomandă consumul de banane nici prea coapte, nici prea crude. Doar astfel favorizează reglajul digestiei și tranzitul intestinal.

“Amidonul și pectinele pe care le conține au efect prebiotic, repară și regenerează intestinul. Este o vorba de un tip special de amidon care nu se poate absorbi, dar ajunge în colon și este folosit că substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice care asigură echilibrul digestiv.

(…) Cantitatea de pectine și de amidon rezistent este mai mare în banană verde, gustul este fad și se digeră mai greu. În schimb banană coaptă conține mai mult zahăr, este mai dulce și mai ușor de digerat” , a încheiat Mihaela Bilic.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân