Fotografia zilei – Paradele LGBT 2013

În ultimele luni, parade ale comunitaţii LGBT (acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală) au avut loc pe tot cuprinsul globului, de la Rio de Janeiro la Kiev, ori de la Sydney la New York. Prin organizarea acestora, membrii comunitaţii militează pentru recunoaşterea drepturilor lor. Paradele LGBT reprezintă un eveniment devenit tradiţional în Europa Occidentală, Statele Unite sau Australia, însă în state cu o democraţie aflată în stadiu incipient, aceste parade sund deseori însoţite de violenţe sau contrademonstraţii. -- Marius Smădu
25.06.2013
Fotografia zilei - Paradele LGBT 2013

În ultimele luni, parade ale comunitaţii LGBT (acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală) au avut loc pe tot cuprinsul globului, de la Rio de Janeiro la Kiev, ori de la Sydney la New York.

Prin organizarea acestora, membrii comunitaţii militează pentru recunoaşterea drepturilor lor. Paradele LGBT reprezintă un eveniment devenit tradiţional în Europa Occidentală, Statele Unite sau Australia, însă în state cu o democraţie aflată în stadiu incipient, aceste parade sunt deseori însoţite de violenţe sau contrademonstraţii. — Marius Smădu

Un câine în lesă are la gât un fular din pene, în timpul paradei „Belgian Pride”, o manifestare LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender) care marchează Ziua Internaţională împotriva homofobiei ţi transfobiei, sâmbătă, 18 mai 2013, în Bruxelles, Belgia. (  Odeta Catană / Mediafax Foto  )

 

O femeie îşi sărută partenera îmbrăcată în rochie de mireasă, în timpul celei de-a doisprezecea ediţii a Croatian Gay Parade, în Zagreb, Croaţia, sâmbătă, 15 iunie 2013. (  AFP  )

 

Persoane desfăşoara steagul LGBT, în timpul Marşului Diversităţii organizat de Asociaţia Accept cu ocazia celei de-a zecea ediţii a GayFest, în Bucureşti, sâmbătă, 8 iunie 2013. (  Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto  )

Mai multe fotografii găsiţi pe Mediafax Zoom.

Philip Seymour Hoffman, la dezintoxicare
Philip Seymour Hoffman, la dezintoxicare
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: