Fitness – invata sa nu renunti prea usor!

Esti hotarata sa incepi un program de exercitii fizice. Incepi de la prima ora a diminetii. Cateva zile dupa, nu prea mai esti la fel de motivata. Dupa o luna, intentia ta de a face exercitii fizice ramane doar la stadiul de plan. Ce se intampla? Te int
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fitness - invata sa nu renunti prea usor!
Fitness - invata sa nu renunti prea usor!

Trebuie sa-ti placa
In primul rand, descopera o activitate care iti place sau ti se pare interesanta (sau macar suportabila). Nu conteaza daca este dansul, aerobicul, alergatul sau alte activitati de acest gen.

Integreaza exercitiile in programul tau
Organizeaza-ti treburile in asa fel incat sa stii ca intr-o anumita zi, la o anumita ora este momentul sa te apuci de exercitii. Lasandu-le la voia intamplarii exista riscul sa spui cu mai multa usurinta “lasa ca fac mai tarziu”. Acel “mai tarziu” s-ar putea transforma in “niciodata”.

Sistemul “colegul de suferinta”
Gaseste o persoana care sa faca exercitii impreuna cu tine. Daca intr-o zi nu prea ai chef de miscare, colegul sau colega te va ajuta sa te mobilizezi. Gandul ca ai promis sa te duci la sala cu ea sau el te va determina sa te urnesti din loc. Se poate intampla si invers, ca tu sa fii “motorul” cand celalalt nu prea are chef.

Ascunde cantarul!
Catarirea zilnica poate fi deprimanta, mai ales pentru ca grasimea nu dispare intr-o zi sau doua. Stai departe de cantar cat poti de mult, cu exceptia cantaririi saptamanale. Cel mai bine ar fi sa faci o data la trei luni teste de masurare a grasimii din organism. Aceste teste se pot face la medic, dar sunt mult mai costisitoare decat simpla urcare pe cantar.

Putin cate putin
Daca faci prea multe exercitii inca de la inceput, febra musculara se poate instala foarte usor si iti va fi dificil sa mai faci exercitii data viitoare. Febra musculara se instaleaza daca faci mai mult decat ar trebui. De aceea, mai ales daca esti la inceput, redu numarul de exercitii, durata sau dificultatea acestora. Pe masura ce avansezi, mareste intensitatea exercitiilor.

Esti unica!
Comparandu-te cu altii, nu faci decat sa te deprimi. Prietena ta a slabit mai mult decat tine, chiar daca ati inceput exercitiile in acelasi timp? Nu inseamna neaparat ca tu nu faci ce trebuie, ci doar ca fiecare are propriul sau metabolism si prin urmare, organismul fiecaruia raspunde diferit la exercitii fizice, dieta, etc. Important este sa iti mentii interesul pentru programul de exercitii pe care l-ai inceput si sa nu renunti prea usor!

Intensitate moderata
In timpul oricarui tip de exercitii este important sa lucrezi la un nivel moderat. Asta inseamna sa poti respira normal si sa poti vorbi in timp ce efectuezi exercitiul. Daca iesi din ritmul tau normal de respiratie este un semn clar ca muncesti mai mult decat ar trebui. In loc sa te opresti, redu intensitatea exercitiului. Vei observa ca poti lucra mai mult timp si chiar iti va placea mai mult.

Reprogrameaza sedintele de antrenament pierdute
Chiar si atunci cand intentiile tale sunt cele mai bune, se intampla sa mai pierzi o programare la sala de fitness, sa nu poti ajunge din diverse motive. Nu renunta definitiv la acea sedinta de antrenament. Reprogrameaz-o cat mai curand posibil, ca sa ai timp sa recuperezi.

Fitnessul – o obisnuinta
Evita un duel mental de fiecare data cand trebuie sa pleci la sala. Considerand exercitiile fizice o optiune, te poti pacali singura. Trebuie sa o iei ca pe o activitate absolut normala, asa cum este spalatul pe dinti sau dusul de zi cu zi, ceva la care nu te gandesti prea mult.

Un plan de actiune
Oricare ar fi obiectivul tau – sa slabesti, sa iti tonifici musculatura sau sa iti pastrezi sanatatea – trebuie sa ai un plan “de atac”. Nu este foarte greu sa stabilesti tipul de antrenament pe care vrei sa-l faci, ziua si ora la care sa-l programezi, sala de fitness la care sa mergi sau cu cine sa te duci. Toate astea depind de tine. Daca totusi nu stii cum sa procedezi, cere ajutorul unui specialist sau chiar al unui prieten care se pricepe mai bine decat tine si care iti poate face cateva recomandari.

Articol exclusiv online (Georgiana Dorobantu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta in 5 pasi
Dieta in 5 pasi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Urgențe medicale în sezonul cald 🔴CSID LIVE
Urgențe medicale în sezonul cald 🔴CSID LIVE
Bărbații cu voce groasă sunt mai norocoși în dragoste, spun studiile
Bărbații cu voce groasă sunt mai norocoși în dragoste, spun studiile