Femeile care sforăie NU ajung la orgasm. Ce spun studiile

Femeile care sforăie sunt mai predispuse să se confrunte cu disfuncții sexuale, arată un nou studiu.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Femeile care sforăie sunt mai predispuse să se confrunte cu disfuncții sexuale, arată un nou studiu. Tulburările sexuale sunt extrem de comune în rândul femeilor care se confruntă cu apneea în somn, afecțiune care produce sforăitul zgomotos, insomia și tulburările de ritm circadian, arată un nou studiu publicat în jurnalul Urology.

Apneea în somn la femei duce la lipsa orgasmului

Studiul arată că femeile cu apnee în somn sunt de două ori mai predipuse să se confunte cu tulburări sexuale, ceea ce înseamnă că se excită mai greu. De asemenea, s-a descoperit o legătură privind atingerea orgasmului, 70% dintre ele nereușind să ajungă la orgasm.

De asemena, femeile care sufereau de insomnie erau de două sau de trei ori mai predispuse să sufere de probleme sexuale.

Studiul are la bază chestionarea a trei milioane de femei.

„Am descoperit o asociere puternică între disfuncțiile sexuale feminine și lipsa calității somnului. Ambele sunt de cele mai multe ori nediagnosticate și netratate”, a spus Dr. Taylor Kohn pentru The Sun.

Somnul întrerupt duce la reducerea nivelului de estrogen și testosteron, hormoni care se regăsesc atât la femei, cât și la bărbați și joacă un rol vital privind funcțiile sexuale și libidoul.

Un alt studiu arată că bărbații care suferă de apnee în somn, insomnie și tulburări ale ritmului circadian sunt mai predispuși să se confrunte cu disfuncții erectile și deficit de testosteron.

Apneea în somn este asociată fumatului, consumului de alcool, obezității, bărbaților, iar tratamentul include schimbări ale stilului de viață și purtarea unor dopuri pentru nas.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult