Farfuriile roşii ajută la…pierderea kilogramelor

Specialiştii de la Unviersitatea Oxford ne asigură prin cel mai recent studiu că forma, dimensiunea, greutatea şi culoarea tacâmurilor ne pot influenţa alegerile culinare.
10.07.2013
Farfuriile roşii ajută la...pierderea kilogramelor

Specialiştii de la Unviersitatea Oxford ne asigură prin cel mai recent studiu că forma, dimensiunea, greutatea şi culoarea tacâmurilor ne pot influenţa alegerile culinare.

Potrivit acestora, roşul este o culoare care ajută la controlarea porţiilor de mâncare, scăzând astfel riscul de supraalimentare şi obezitate.

De asemenea, a mai fost observat şi faptul că folosirea unui cuţit induce ideea de sărat, iar cei care folosesc tacâmurile de plastic percep alimentele  ca fiind…mai scumpe.

O cercetare anterioară mai arată că ciocolata caldă servită în căni portocalii sau crem pare mult mai gustoasă, ambalajele galbene cresc savoarea lămâii în sucuri iar culorile reci, cum este albastrul, pot crea impresia că „sting setea” într-un mod mult mai eficient.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac: metode eficiente de a ne menține creierul sănătos