Fals medic care dădea sfaturi pe TikTok și vindea medicamente, prins când voia să intre în spital! „Salut, sunt Dr Matthew”

Bărbatul era destul de cunoscut în mediul online.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fals medic care dădea sfaturi pe TikTok și vindea medicamente, prins când voia să intre în spital!
sursa foto: TikTok

Un bărbat care ajunsese vedetă pe Tik-Tok a fost arestat după ce a încercat să intre deghizat în doctor într-un spital din Africa de Sud. Matthew Lani avea peste 300.000 de urmăritori în mediul online, acolo unde oferea sfaturi medicale și vindea medicamente fără prescripție medicală. El se afla deja în vizorul autorităților, după ce au început să apară îndoieli în privința calificărilor sale medicale. 

Doctorul fals era cunoscut pe Tik-Tok

„Bună! Sunt dr. Matthew”, se prezenta celebrul influencer, care își câștiga existența din postările de pe Tik-Tok. Pe rețeaua de socializare, el avea nu mai puțin de 300.000 de urmăritori, cărora le dădea sfaturi medicale și chiar le vindea pastile online.

„Am absolvit Wits Medical School la vârsta de 21 de ani”, se lăuda acesta pe Tik-Tok. În realitate, el nu reușise să termine nici măcar liceul.

Matthew Lani a intrat în atenția autorităților în urmă cu câteva săptămâni, când au apărut primele semne de întrebare legate de calificările lui medicale.

Citește și: Diagnosticul dur primit de Lili Sandu la 29 de ani: ”Fusesem la un doctor și mi-a dat verdictul acesta”

Vindea medicamente fără prescripție medicală

Matthew Lani a fost arestat într-un spital din Africa de Sud, după ce a încercat să treacă de securitate, purtând un stetoscop și o mască de protecție, pentru a nu fi descoperit. Când falsul medic a fost identificat, el a încercat să scape de polițiști, sărind pe fereastra unei toalete din incinta unității medicale.

 

Se filma mereu într-un spital

Departamentul de Sănătate din provincia Gauteng a emis o declarație în care a precizat că Matthew Lani a intrat frecvent în unitatea medicală ”Helen Joseph” din Johannesburg, unde a fost prins, pentru a „crea conținut înșelător sub pretextul că este un medic calificat”.

„Nu nu m-am folosit de identitatea niciunui doctor”, a încercat să se apere acesta.

Matthew Lani este doar unul dintre cei mulți care au fost arestați sub acuzația de uzurpare a identității unor doctori în Africa de Sud. Conform Ministerului Justiției din această țară, au fost 124 de astfel de cazuri în ultimii 3 ani.

Sursa: thesouthafrican.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being