Extractul de ceai verde scade glicemia și îmbunătățește sănătatea intestinală

Consumul regulat de ceai verde poate reduce nivelul zahărului din sânge și îmbunătăți sănătatea florei intestinale.
  • Publicat:
Extractul de ceai verde scade glicemia și îmbunătățește sănătatea intestinală
Foto: shutterstock / Extractul de ceai verde scade glicemia și îmbunătățește sănătatea intestinală

Ceaiul verde obținut din frunzele plantei Camellia sinensis este folosit de către chinezi de mii și mii de ani ca un real tratament, datorită numeroaselor sale beneficii curative.

Extractul de ceai verde: scade glicemia, are efecte benefice pentru flora intestinală

Un studiu recent, efectuat la Universitatea din Ohio, a scos la iveală următorul aspect: consumul regulat de ceai verde poate reduce nivelul zahărului din sânge și îmbunătăți sănătatea florei intestinale.

Cum influențează ceaiul verde glicemia și sănătatea intestinelor?

Cercetătorii din domeniu au evaluat sănătatea intestinală a 40 de participanți, dintre care 21 cu sindrom metabolic și 19 perfect sănătoși, după ce aceștia au consumat extract de ceai verde preț de 28 de zile. În tot acest timp, s-a constatat o scădere semnificativă a inflamației intestinale, dar și niveluri mai scăzute de zahăr din sânge la toți participanții.

Pe lângă toate acestea, ceaiul a ajutat de asemenea, la diminuarea sindromului de intestin permeabil, un simptom al bolii gastrointestinale care permite toxinelor să pătrundă-n sânge, crescând astfel inflamația din organism. Acest lucru poate crește, deopotrivă, riscul de a dezvoltă boli cronice, notează healthline.com.

Beneficiile unei căni de ceai verde pe zi

Prezența inflamației în organism este responsabilă pentru apariția multor probleme de sănătate. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceaiul verde este recomandat spre consum pentru prevenirea inflamației. Astfel, extractul de ceai verde ajută nu numai la susținerea funcțiilor digestive și la reducerea nivelului glicemic, dar și la protejarea întreg organismului împotriva stresului oxidativ.

Mai mult, ceaiul verde în esență da organismului energie și sprijină funcțiile cognitive, datorită conținutului sau ridicat de cofeină. Îmbunătățește starea de spirit, vigilența sau puterea de reacție și ajută și la concentrare sau memorie.

Un alt beneficiu important al ceaiului verde este reprezentat de faptul că ajută la scăderea riscului de cancer. Iar acest aspect se datorează conținutului ridicat de antioxidanți din plantă Camellia sinensis care protejează împotriva stresului oxidativ.

Consumul de ceai verde contribuie, nu în ultimul rând, și la protejarea creierului împotriva imbratranirii. Conținutul sau protejează neuronii și reduc riscul de instalare a demenței. În plus, poate fi consumat și pentru a reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare.

Concluzie

Chiar și consumul unei singure căni de ceai verde livrează organismului substanțele active necesare pentru o funcționare optimă.

Sursă: healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân