Evitaţi certurile, evitaţi răcelile!

Felul în care rezolvaţi problemele de cuplu nu influenţează doar atmosfera din familie, ci şi starea de sănătate. Gestionaţi cu atenţie orice neînţelegere cu partenerul pentru a vă proteja de răceli şi alte boli.
  • Publicat:
Evitaţi certurile, evitaţi răcelile!
Evitaţi certurile, evitaţi răcelile!

Felul în care rezolvaţi problemele de cuplu nu influenţează doar atmosfera din familie, ci şi starea de sănătate. Gestionaţi cu atenţie orice neînţelegere cu partenerul pentru a vă proteja de răceli şi alte boli. Iată 3 sfaturi ale doctorilor americani expuse în cartea „Reţete naturale pentru femei” de Susan Berg.

Abordaţi problemele de cuplu cu raţionament şi calm şi nu prin vociferări şi învinuiri. Într-un studiu realizat la Universitatea din Ohio, SUA femeile care erau angajate în conflicte înfierbântate cu partenerii erau supuse unor creşteri mult mai mari de hormoni de stres decât bărbaţii. Aceste femei aveau, de asemenea, un număr scăzut de celule albe. De asemenea, aceste două modificări fizice indică o supresie a răspunsului imun. Cu alte cuvinte, certurile înfierbântate cu partenerul vă predispun la răceli şi alte boli.

Amuzaţi-vă puţin uitându-vă la un serial sau un film de comedie. Râsul nu este doar o bună senzaţie emoţională, dar vă îmbunătăţeşte de asemenea imunitatea. Cercetările realizate la Loma Linda University School of Medicine din California au arătat că râsul activează celulele T (care direcţionează atacul sistemului imun asupra invadatorilor) şi stimulează producerea de celule B (care produc anticorpii).

Important: În această perioadă din farfuriile celor mai mulţi români nu trebuie să lipsească fructele şi legumele proaspete. Medicii americani recomandă 1.000 mg de vitamina C, de 3 ori pe zi, de preferabil odată cu alimentele pentru a evita riscul de îmbolnăvire. Dar atenţie, nu luaţi vitamina C în doză mai mare de 1.200 mg pe zi fără prescripţia medicului. Unor persoane le poate provoca diaree!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: