Ultrasunetele, o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi

Ideea de contracepţie masculină capătă tot mai mult teren în ultima perioadă, datorită noilor descoperiri ştiinţifice. Cele mai noi cercetări indică ultrasunetele ca posibilă măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ultrasunetele, o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi
Ultrasunetele, o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi

Ideea de contracepţie masculină capătă tot mai mult teren în ultima perioadă, datorită noilor descoperiri ştiinţifice. Cele mai noi cercetări indică ultrasunetele ca posibilă măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi, potrivit unui studiu publicat de curând în Statele Unite şi citat de Mediafax.

Oamenii de ştiinţă de la universitatea americană Carolina de Nord, coordonaţi de James Tsuruta, au aplicat asupra testiculelor şoarecilor testaţi fluxuri de ultrasunete de 3 megahertzi. O soluţie salină încălzită la temperatura de 37 grade Celsius asigura legătura dintre testiculele şoarecilor şi emiţătorul de ultrasunete, cu scopul de a asigura conductivitatea vibraţiilor emise.

După două şedinţe de câte 15 minute, realizate într-un interval de 48 de ore, cercetătorii au reuşit să reducă la zero numărul spermatozoizilor viabili ai şoarecilor participanţi la experiment.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân