Eveniment caritabil împotriva violentei domestice

Dincolo de a fi o lună a feminităţii, ne-ar plăcea ca martie să fie, în primul rând, despre responsabilitatea şi respectul faţă de femeie, faţă de cea care în România anului 2017 ar trebui să se simtă în siguranţă.
Eveniment caritabil împotriva violentei domestice

Asociaţia Anais şi Galeriile Carol organizează în luna martie un dublu eveniment, dedicat – în egală măsură – artei şi femeilor. Este vorba de o expoziţie la care vor fi expuse câteva zeci de lucrări ale unor artiste românce din diverse generaţii (pictură, grafică, sculptură, tapiserie, tehnică mixtă), respectiv un soirée caritabil, în urma căruia toţi banii strânşi vor fi donaţi pentru activitatea Casei Invicta – Centrul de primire, în regim de urgenţă, a victimelor violenţei domestice din Bucureşti şi zonele limitrofe.

Expoziţia „Femina Invicta. Forţa feminină în zeci de expresii” va fi organizată la Galeriile Carol din Bucureşti (Bd. Carol Nr. 59) şi vernisată joi, 16 martie 2017, ora 19:00.

În ultima zi a lunii (vineri, 31 martie, ora 20:00), vom organiza un eveniment caritabil, sub titlul „Femina Invicta. Arta împotriva violenţei domestice”. Lucrările donate de artistele participante la expoziţie vor fi licitate fără strigare.

Banii strânşi din donaţia recomandată pentru intrarea la eveniment, respectiv din vânzarea lucrărilor donate vor reveni integral Asociaţiei Anais, care se află în punctul de a deschide primul centru rezidenţial al asociaţiei denumit Casa INVICTA – Centru de primire în regim de urgenţă destinat victimelor violenţei domestice.     

„Dincolo de a fi o lună a feminităţii, ne-ar plăcea ca martie să fie, în primul rând, despre responsabilitatea şi respectul faţă de femeie, faţă de cea care în România anului 2017 ar trebui să se simtă în siguranţă, iar acest lucru ar trebui să se întâmple mai ales în sânul propriei familii.

În continuare se reacţionează cu prea multă toleranţă faţă de violenţa asupra femeilor, faţă de violenţa în familie; în România, una din patru a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său şi peste 75% dintre cazuri rămân neraportate”, spune Carmen Nemeş, avocat consultant la Asociaţia Anais.

„Propunerea Anais ne-a bucurat sincer, pentru că valorile noastre includ nu doar responsabilitatea socială a agenţilor economici, ci şi respectul femeii ca egală a bărbatului. A fost o provocare pentru noi, apoi, să găsim artistele care să treacă peste orgoliile personale în a-şi asocia numele cu o expoziţie eclectică şi să vadă scopul final al demersului nostru – strângerea de fonduri pentru o cauză arzătoare. Suntem mândri de mixul de artiste la care am ajuns – îl considerăm unul valoros – şi suntem optimişti că vom reuşi ce ne-am propus”, a declarat Marian Enache, manager Galeriile Carol.

Cele 13 artiste care au răspuns invitaţiei organizatorilor de a participa la acest dublu eveniment într-o dublă calitate – de expozante şi donatoare de lucrări de artă pentru strângerea de fonduri la evenimentul caritabil din 31 martie – sunt: Livia Bălan, Oana Bîrsan, Iulia Deme, Marinela Dumitrescu, Constantina Dumitru, Eugenia Mangra, Linda Saskia Menczel, Mihaela Mihalache, Andreea Rus, Ruxandra Socaciu, Raluca Şerban, Cornelia Tersanszki şi Mirela Ungureanu.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Ultimele descoperiri despre autism
Ultimele descoperiri despre autism
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU