Efectul neașteptat al cafelei: ne face să cheltuim mai mult și să alegem alimente nesănătoase când facem cumpărături

Află de ce nu este bine să bei cafea înainte să faci cumpărături! Descoperirea cercetătorilor privind efectul cafelei asupra creierului.
  • Publicat:
Efectul neașteptat al cafelei: ne face să cheltuim mai mult și să alegem alimente nesănătoase când facem cumpărături
Sursa foto: Shutterstock

Beneficiile cafelei sunt numeroase, dar există și anumite părți mai puțin bune ale consumului acestei licori care ne dă energie în fiecare zi. Potrivit unui studiu recent, consumul de cafea înainte de a face cumpărături – fie că vorbim despre cele fizice, în magazine, sau despre cele online – ne determină să cheltuim nesăbuit. Iată explicația cercetătorilor!

Cafeina nu stimulează doar simțurile, ci și impulsivitatea la shopping, arată un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea South Florida.

De vină ar fi efectul cafeinei asupra producției de dopamină din creier, un neurotransmițător care, în cantități mari, crește impulsivitatea și diminuează simțul autocontrolului.

Potrivit cercetării, persoanele care consumă cafea înainte de a merge la cumpărături cheltuie cu 50% mai mulți bani și cumpără cu 30% mai multe produse decât și-au propus, în comparație cu persoanele care consumă cafea fără cofeină. 

Totodată, efectele cafelei se fac resimțite și în ceea ce privește tipul produselor pe care le punem în coșul de cumpărături. Cafegiii au tendința să cumpere mai multe lucruri neesențiale și alimente nesănătoase.

Aceste rezultate sunt valabile atât pentru shoppingul în supermarket, cât și pentru cel virtual. Și nu doar cafeaua este cea vizată, ci și sucurile sau băuturile energizante care conțin cafeină, atrag atenția experții.

Așadar, dacă vreți să evitați cheltuielile inutile, ar fi bine să renunțați la cafea înainte să faceți cumpărături!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030