Durerea de urechi, un nou simptom COVID-19?

Cu noua variantă Delta, care ia cu asalt Statele Unite (CDC anunță că 99.1% dintre cazuri de covid au această tulpină), unii pacienți raportează un nou simptom: durerea de urechi.
  • Publicat:
Durerea de urechi, un nou simptom COVID-19?
Foto: pexels

Se fac aproape doi ani de când ne confruntăm cu pandemie și în tot acest timp este greu să spunem că nu știm să depistăm simptomele pentru COVID-19: febră, frisoane, stări de oboseală, dureri ale corpului, pierderea gustului și mirosului, dar acestea sunt doar vârful iceberg-ului. Unii pacienți care au fost sau sunt diagnosticați cu COVID-19 se confruntă și cu probleme ale sistemului respirator, dureri în gât sau chiar probleme gastrointestinale precum diaree, constipație sau greață. Cu noua variantă Delta, care ia cu asalt Statele Unite (CDC anunță că 99.1% dintre cazuri de covid au această tulpină), unii pacienți raportează un nou simptom: durerea de urechi.

Durerea de urechi, un nou simptom?

Specialiștii spun că durerea de urechi ar putea fi un nou simptom având în vedere că ea apare în timpul unei infecții respiratorii, iar asta pentru că există o conexiune între căile nazale și urechi. Mai exact, este vorba de trompa lui Eustacho care conectează urechea de gât. Când un pacient se confruntă cu o infecție respiratorie, care poate fi declanșată de virusul SARS-CoV-2, de exemplu, căile nazale pot duce mucusul către gât, iat din gât fluidele să ajungă în trompa lui eustacho. Astfel, acel canal se blochează și apare durerea de urechi.

Deși nu toate persoanele care au fost diagnosticate cu noul coronavirus s-au confruntat cu probleme la nivelul urechilor, acum acest simptom a devenit tot mai întâlnit, în special de când varianta Delta continuă să se răspândească rapid.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân