Dumitru Prunariu este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene, în ziua în care se împlinesc 41 de ani de la primul său zbor în spațiu

12.05.2022
Dumitru Prunariu este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene, în ziua în care se împlinesc 41 de ani de la primul său zbor în spațiu

Cosmonautul român Dumitru Prunariu este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 14 mai, începând cu orele 19.00, când se împlinesc 41 de ani de la primul și singurul zbor al unui cosmonaut român în spațiul cosmic.

La 14 mai 1981, Prunariu a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Dumitru Prunariu este de profesie inginer aeronautic, are în prezent 69 de ani și gradul de general-locotenent în rezervă. A fost, pe rând, ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internaționale al Agenției Spațiale Europene (ESA).

Urmărește interviul integral cu Dumitru Prunariu, sâmbătă, 14 mai, de la ora 19.00, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Adrian Artene publică în presa naţională din 1996. Este dublu licenţiat în Jurnalism şi Drept, a absolvit şi două mastere în Teologie şi Ştiinţe Penale. Este autorul cărţii „Mafia Statală”, dar şi a volumelor de poezii „Iubirile pentru care a plâns şi Dumnezeu” şi „Punctuaţia iubirii”.

Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi, totodată, al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Deţine numeroase premii pentru presă de investigaţie, dar şi premii literare.

Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești