Doza booster oferă 90% protecție împotriva spitalizării

O nouă cercetare publicată de CDC arată că doza booster oferă protecție extremă vizavi de infectarea severă cu varianta Omicron.
  • Publicat:
Doza booster oferă 90% protecție împotriva spitalizării
Foto: shutterstock

O nouă cercetare publicată de Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) arată că doza booster oferă protecție extremă vizavi de infectarea severă cu varianta Omicron. Persoanele cărora li s-a administrat cea de-a treia doză au șanse mai mici să ajungă la urgențe sau să fie spitalizate. Un alt studiu arată că, în special adulții în vârstă, care au primit a treia doză sunt mult mai protejați împotriva infecției cu noua tulpină de coronavirus și deces comparativ cu cei nevaccinați.

Doza booster, eficient împotriva Omicron

CDC a puplicat o nouă cercetare prin care arată că a treia doză împotriva COVID-19, cunoscută și ca booster, oferă protecție excelentă împotriva infectării cu Omicron. Cercetătorii au analizat date din 10 state în perioada august 2021- ianuarie 2022. Persoanele care au primit cea de-a treia doză au șanse reduse cu 82% să ajungă la urgențe în urma infectării cu Omicron comparativ cu persoanele nevaccinate. De asemenea, riscul de spitalizare este redus cu 90%.

Al doilea studiu publicat de CDC are în vizor cazurile raportate de COVID-19 și decesele din 25 de state în perioada aprilie-decembrie 2021. În timpul valului Delta protecția împotriva infecției și decesului cauzat de noua tulpină a coronavirusului era crescută în rândul persoanelor cu doza booster comparativ celor care aveau doar două doze.

Cei mai protejați sunt vârstnicii peste 65 de ani, urmați de cei cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani. Mai mult, persoanele nevaccinate aveau un risc de 20 de ori mai mare de deces cauzat de COVID-19 comparativ celor cu trei doze.

În al treilea studiu publicat în Journal of the American Medical Association, cercetătorii au analizat datele a 70.000 de persoane testate de infecția cu coronavirus printr-un program de testare farmaceutic. Trei doze oferă mai multă protecție împotriva infecției simptomatice comparativ cu două doze sau niciuna.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân