Distanțarea socială și masca medicală – cât timp va mai fi nevoie de ele?

Deși acum un an, masca medicală și distanțarea socială erau încă niște concepte abstracte și mulți își închipuiau că vor fi temporar recomandate, iată că nu este chiar așa.
  • Publicat:
Distanțarea socială și masca medicală - cât timp va mai fi nevoie de ele?
foto Shutterstock

Un epidemiolog de top din Anglia a anunțat, conform BBC, că oamenii vor fi nevoiți să poarte măști ce acoperă gura și nasul mult timp de acum înainte. Distanțarea socială va fi și în viitor o măsură recomandată pentru împiedicarea răspândirii rapide a virsului Sars-Cov-2, virus responsabil de coronavirus.

Dr. Mary Ramsay, șeful departamentului de imunizare de la Institutul de Sănătate Publică din Anglia a anunțat că măsurile de bază pentru împiedicare răspândirii rapide a coronavirusului va mai dura. Evenimentele cu mulți spectactori necesită reguli foarte strice privind măsurile de siguranță. De asemenea, pentru britanici încă nu s-a dat liber la vacanțele în afara granițelor. Experții în sănătate avertizează britanicii că este încă prematur să rezerve vacanțe în afara țării din cauza riscului de îmbolnăvire Covid19 încă existent.

În UK sâmbătă 20 martie 2021 s-au efectuat 844.285 de vaccinuri.

Dr Ramsay a vorbit pentru BBC despre restricții precum purtarea măștii în locuri aglomerate și distanțarea socială – acestea au deveni acceptate și sunt necesare ca economia să funcționeze. Specialistul britanic a mai precizat ”Oamenii s-au obișnuit cu acest tip de măsuri ușoare – precum purtarea măștii și distanțarea socială și pot trăi cu ele, iar economia încă poate funcționa. Cât vom mai purta mască și păstra distanțarea socială? ”Cred că cu siguranță câțiva ani, cel puțin până și în alte părți ale lumii vor fi vaccinați la fel ca noi, și numerele cazurilor noi vor fi puține peste tot, va fi posibil să revenim gradual către o situație normală.”

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân