Diferența de vârstă în cuplu poate prezice longevitatea relației

  • Publicat:
Diferența de vârstă în cuplu poate prezice longevitatea relației
Sursa foto: Shutterstock

Diferența de vârstă în cuplu ar putea fi un bun predictor pentru longevitatea relației, spun cercetătorii americani. Dar care este această diferență de vârstă ideală: doi, cinci, zece ani? Trebuie neapărat să fie neapărat bărbatul mai în vârstă decât partenera lui pentru ca relația să dureze mai mult? Iată ce au descoperit specialiștii americani, după un studiu amănunțit.

Potrivit unui studiu realizat de specialiștii de la Universitatea Emory din Atlanta, cu cât diferența de vârstă între parteneri este mai mică, cu atât șansele ca relația să reziste sunt mai mari.

Ei au realizat un studiu prin care și-au dorit să afle care este diferența ideală de vârstă între parteneri, care face ca relația să dureze cât mai mult.

La acest studiu au luat parte 3.000 de persoane. Astfel, s-a ajuns la următoarele concluzii.

Cu cât este mai mare diferența de vârstă între parteneri, cu atât mai mare este riscul de a se despărți. Cei doi parteneri au scopuri și interese diferite, conform vârstei lor, astfel că ajung la un moment dat să nu mai coincidă, să nu se mai potrivească, în ciuda sentimentelor de dragoste puternice care i-au legat de la bun început.

  • Dacă diferența este de 5 ani, atunci cei doi au cu 18% mai multe șanse să se despartă decât un cuplu cu parteneri de aceeași vârstă
  • Dacă diferența este de 10 ani, atunci șansele de despărțire sunt de 39%
  • Dacă diferența este de 20 de ani, atunci șansele de despărțire ajung la 95%

Diferența ideală de vârstă, conform studiului, este de 1 an, șansele de despărțire fiind sub 3% în acest caz.

Desigur, acesta este un studiu bazat pe statistici. Există, firesc, și excepții, cupluri care rezistă probei timpului chiar și având diferențe de vârstă foarte mari. Însă acestea sunt excepții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân