Cum să treci peste o despărțire- adio suferință!

Probabil te întrebi cum să treci peste o despărțire fără să suferi atât de mult. Află că se poate!
  • Publicat:
Cum să treci peste o despărțire- adio suferință!
Foto: pexels

Chiar dacă partenerul s-a despărțit de tine sau tu ești cea care a inițiat acest pas, momentul despărțirii nu este tocmai ceva plăcut și, uneori, te încearcă o mulțime de sentimente chiar și la ceva timp după ce v-ați spus adio. Ei bine, probabil te întrebi cum să treci peste o despărțire fără să suferi atât de mult. Află că se poate!

Cum să treci peste o despărțire

Rupe orice legătură cu fostul partener

În urma unei despărțiri, există persoane care încearcă să mai poarte o ultimă conversație, să mai caute răspunsuri la partener sau o cale de împăcare. Ideal este ca aceste clarificări să fie făcute încă din momentul în care se ia această decizie astfel încât să nu mai existe confuzii. Există totuși și foști partneri care nu acceptă despărțirea și au un comportament agresiv, sunt abuzivi și insistă să te caute, dar cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să rupi orice legătură, să te retragi din viața lor și să le permiți să-și clarifice emoțiile oricât de dureros ar fi. Dacă tu ești în situația asta, se aplică același lucru. Trebuie să înțelegi că, deși pare o adevărată provocare să stai departe de fostul partener, prezența lui îți va face mai mult rău decât bine.

Fă cunoștință cu sentimentele tale

Când te lovești de dorința de a da un mesaj, de a suna sau de a-ți căuta fostul paartener, încearcă să înțelegi de ce te confrunți cu această anxietate, dar mai ales de ce te simți tristă și inconfortabilă cu această decizie. Analizează-ți stările, trăirile, gândurile și sentimentele care te încearcă, iar astfel vei avea capacitatea de a te înțelege mai bine și de a depăși cu ușurință situația.

Evită relațiile pansament

Am întâlnit deseori în jurul meu persoane care imediat după ce au încheiat o relație, pentru a putea depăși mai repede momentul, au intrat într-o nouă relație. Procesul de vindecare nu constă în asta, ba mai mult, nu ești deloc corectă față de tine, față de fostul partener, dar mai ales față de noua cucerire. Majoritatea persoanelor au nevoie de câteva luni pentru a pune cap la cap lecțiile învățate astfel încât să fie pregătite să întâlnească oameni noi și să aibă parte de începuturi noi. Trebuie să te gândești la ceea ce-ți dorești, ceea ce ai nevoie, ce valorezi și mai ales ce nu-ți dorești de la următorul partener.

Cum treci peste o despărțire: Învață să petreci timp cu tine

Trebuie să recunosc că asta am făcut și eu în momentul în care am trecut printr-o despărțire și am fost fascinată de ceea ce am descoperit. A fost cel mai onest mod prin care am reflectat asupra lucrurilor pe care le-am trăit, dar mai ales asupra experiențelor și cum am crescut prin ele. Nu este imposibil să ieși în oraș, să intri într-un local drăguț în care să servești o cafea și un desert și să te bucuri de timpul cu tine. În plus, toate relațiile, toate despărțirile sunt oportunități prin care ajungem să ne cunoaștem la un nivel profund. Personal, despărțirile le-am privit ca pe oportunități incredibile de a învăța și de a crește, de a mă dezvolta ca om.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân