Dieta salvatoare a cadrelor militare! Ce să mănânci să reduci sindromul de stres post-traumatic

Consumul unei diete mediteraneene, bogată în fructe, legume și pește, poate reduce simptomele sindromului de stres post-traumatic, fiind astfel dieta salvatoare a cadrelor militare.
  • Publicat:
Dieta salvatoare a cadrelor militare! Ce să mănânci să reduci sindromul de stres post-traumatic
Foto: shutterstock

Consumul unei diete mediteraneene, bogată în fructe, legume și pește, poate reduce simptomele sindromului de stres post-traumatic, fiind astfel dieta salvatoare a cadrelor militare, arată un nou studiu.

În timpul studiului s-a examinat modul în care expunerea la traumă și simptomele PTSD sunt asociate microbiomului tractului gastrointestinal și obiceiurilor alimentare în cazul a 191 de femei care au participat la un mic studiu privind sănătatea femeilor, se arată în jurnalul Nature Mental Health.

Femeile care urmau o dietă mediteraneană experimentau mai puține simptome PTSD, se arată în jurnal. Alimentele vegetale erau asociate reducerii simptomelor, în timp ce alimentele procesate și carnea roșie erau vinovate pentru declanșarea lor.

Carol Shively, profesor al Universității de Medicină Wake Forest, a spus pentru NBC News că studiul ar putea arăta ce alimente ar trebui să consume pacienții cu sindrom de stres post-traumatic astfel încât să reducă simptomele, în special în cazul cadrelor militare.

„Descoperirile noastre sugerează că relația dintre sindromul de stres post-traumatic și microbiomul tractului intestinal poate duce la depistarea recomandărilor pentru a ameliora consecințele negative asupra organismului pe care le are PTSD”, se arată în studiu.

„E minunat că rezultatele noastre arată că dieta mediteraneană poate fi benefică pentru pacienții cu simptome PTSD”, a spus autorul studiului, Dr. Yang-Yu Liu. „Suntem dispuși să descoperim mai multe despre relația dintre PTSD, dietă și microbiom. Într-un studiu viitor vom valida eficacitatea probioticelor ca metodă de prevenție a sindromului de stres post-traumatic”, a completat specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân