Depistarea cancerului, posibilă cu un test de sânge

O companie de peste Ocean a realizat un test de sânge care ajută la detectarea timpurie a cancerului. Acest test poartă numele Galleri.
  • Publicat:
Depistarea cancerului, posibilă cu un test de sânge
Foto: pexels

Cancerul se numără printre principalele cauze de deces la nivel global, iar acest lucru se întâmplă de ani de zile. Deși există persoane care au câștigat lupta cu cancerul, datorită tratamentelor medicale evoluate, încă sunt multe persoane care ajung să fie diagnosticate prea târziu pentru ca acestea să mai fie eficiente. Din fericire, o companie de peste Ocean a realizat un test de sânge care ajută la detectarea timpurie a cancerului. Acest test poartă numele Galleri și nu este prima încercare a companiei de a ajuta la detectarea din timp a semnelor chiar și în rândul persoanelor asimptomatice.

Anunțul a fost culminant pentru anii de cercetare ale unor instituții notabile precum Clinica Mayo, Clinica Cleveland, Institutul de Cancer Dana Farber și multe altele.

Cum funcționează acest test de sânge care depistează cancerul?

Deși pare simplu ca în urma unui test de sânge să depistezi cancerul, știința din spatele acestuia este mult mai complexă.

Testul detectează tumorile și celulele ADN care indică prezența cancerului, pentru că toate informațiile genetice din organism sunt făcute din ADN. Aproximativ toate celulele din corp au același ADN, scrie US National Library of Medicine.

Dar, spre deosebire de celulele sănătoase, celulele canceroase transmit semnale specifice, la fel și tumorile. Detectarea multiplelor cancere cu ajutorul acestor teste de sânge se face prin colectarea de fragmente ADN și semnalele specifice cancerului pentru a identifica dacă acesta este prezent în corp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân