De Dragobete, alege să salvezi o viaţă – donează sânge!

Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în perioada 24-28 februarie, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, din campania naţională 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem!'.
21.02.2014
De Dragobete, alege să salvezi o viaţă – donează sânge!

Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în perioada 24-28 februarie, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, din campania naţională ‘Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem!’.

„În schimbul sângelui donat, studenţii vor primi un set de analize, li se va măsura tensiunea arterială, temperatura corpului şi ritmul cardiac, vor beneficia de o zi liberă (în cazul în care lucrează), dar şi de bonuri valorice, pentru a compensa sângele pierdut prin donare”, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Şeila Abdulamit.

Potrivit iniţiatorilor campaniei, la fiecare trei secunde cineva are nevoie de sânge şi doar 2% din populaţie donează sânge.

În Bucureşti, necesarul zilnic este de 1.000 de unităţi iar anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperită.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Mihaela Marinescu, VITALITAS: totul despre longevitate și îngrijirea de calitate a persoanelor vârstnice