De Dragobete, alege să salvezi o viaţă – donează sânge!

Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în perioada 24-28 februarie, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, din campania naţională 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem!'.
De Dragobete, alege să salvezi o viaţă – donează sânge!

Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în perioada 24-28 februarie, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, din campania naţională ‘Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem!’.

„În schimbul sângelui donat, studenţii vor primi un set de analize, li se va măsura tensiunea arterială, temperatura corpului şi ritmul cardiac, vor beneficia de o zi liberă (în cazul în care lucrează), dar şi de bonuri valorice, pentru a compensa sângele pierdut prin donare”, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Şeila Abdulamit.

Potrivit iniţiatorilor campaniei, la fiecare trei secunde cineva are nevoie de sânge şi doar 2% din populaţie donează sânge.

În Bucureşti, necesarul zilnic este de 1.000 de unităţi iar anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperită.
 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere