Donează sânge! Fii erou!

“Donează Sânge! Fii Erou!” este unul dintre cele mai mari evenimente de profil din ţară, organizat de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, în perioada 22 şi 26 aprilie, în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină - UMF „Carol Davila”.
  • Publicat:
Donează sânge! Fii erou!

“Donează Sânge! Fii Erou!” este unul dintre cele mai mari evenimente de profil din ţară, organizat de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, în perioada 22 şi 26 aprilie, în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină – UMF „Carol Davila”.

Având în vedere contextul sanitar actual din România, unde doar 2% din oameni donează, acest proiect reprezintă atât un semnal de alarmă, cât şi un eveniment cu un puternic caracter de responsabilizare socială.

Studenţii din Bucureşti au ocazia de a ajuta persoanele ce necesită transfuzii de sânge precum victimele accidentelor, cei ce sunt supuşi unor operaţii dificile sau cei ce necesită tratamente împotriva cancerului.

Sănătatea şi siguranţa donatorilor fiind considerate a fi de maximă prioritate, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti „Prof. Dr. C.T. Nicolau” pune la dispoziţie organizatorilor cadre medicale cu pregătire în domeniu, ce vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare.

Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude contaminarea sângelui donat. Donatorii vor fi informaţi în privat dacă analizele lor nu sunt sau nu în parametrii normali. 

În cadrul ultimei campanii de acest fel s-au adunat, în doar o săptămână, aproximativ 550 de donatori, ceea ce reprezintă peste 250 l de sânge care pot fi folosiţi în aproape 200 de intervenţii medicale.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân