De ce nu este sănătoasă pâinea fără gluten

Pâinea este unul dintre alimentele în jurul cărora s-au născut cele mai multe controverse. Există numeroase tipuri de pâine, cu diverse ingrediente.
De ce nu este sănătoasă pâinea fără gluten

Pâinea este unul dintre alimentele în jurul cărora s-au născut cele mai multe controverse. Există numeroase tipuri de pâine, cu diverse ingrediente.

Totuşi un renumit chirurg cardiovascular susţine că pâinea pe care o consumăm zi de zi nu ne face deloc bine şi că există un singur tip pe care ar trebui să îl mâncăm, scrie Gândul.
 

Steven Gundry, autorul cărţii „The Plant Paradox” (n.r. – „Paradoxul plantelor”), ne sfătuieşte să stăm departe de lectine, o proteină toxică, din plante, care se găseşte în grâu şi în anumite produse fără gluten.

El spune că, odată ce lectinele, care se găsesc şi în multe fructe şi legume, sunt ingerate, „intră într-un soi de război chimic cu corpul nostru”, care poate provoca reacţii inflamatorii şi care conduce la creşterea în greutate şi la apariţia altor probleme de sănătate.

Specialistul recomandă o reţetă specială de pâine, care nu conţine niciun fel de cereale şi, astfel,  niciun fel de lectine. 

Această pâine este obţinută dintr-un amestec de migdale, seminţe şi flori de nucă de cocos, fără niciun fel de cereale.

Un studiu recent arată că produsele fără gluten pot conduce la apariţia obezităţii şi tind să aibă un mai mare conţinut de calorii şi lipide decât produsele care conţin gluten.

O altă cercetare arată că oamenii care urmează diete „fără gluten”, exceptându-i pe cei care suferă de intoleranţă gluten, îşi fac mai mult rău decât bine. Specialiştii au observat că consumul de gluten nu creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă şi că acestea apar mai degrabă în cazul celor care limitează aportul de cereale integrale adus organismului. 

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică