De ce nu este bine să beți cafea înainte de a merge la cumpărături. Studiile au scos la iveală un lucru ireal

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce nu este bine să beți cafea înainte de a merge la cumpărături. Studiile au scos la iveală un lucru ireal

De ce nu este bine să beți cafea înainte de a merge la cumpărături? Ei bine, experții au deslușit misterul. O ceașcă de cafea băută înainte de a ajunge la mall pentru shopping poate cauza unele probleme. 

Nu consumați cafea înainte de a merge la cumpărături

Potrivit studiilor, doar o ceașcă de cafea cu cofeină este suficientă pentru a avea un impact negativ asupra obiceiurilor de a face cumpărături. Mai precis, cine bea cafea înainte de a merge la shopping, va fi tentat să achiziționeze un număr mai mare de bunuri și va cheltui mai mulți bani.

Studiile au arătat că, dacă beți o ceașcă normală de cafea în loc de apă sau cafea decofeinizată, veți putea ajunge să consumați cu 50% mai mulți bani decât ați planificat.

Cofeina, ca stimul puternic, eliberează dopamină în creier, care excită corpul și mintea. Acest lucru duce la un nivel energetic mai ridicat, care la rândul său crește impulsivitatea și reduce autocontrolul. Ca urmare, consumul de cofeină duce la achiziții impulsive, care se traduc într-un număr mai mare de produse și cheltuieli mai mari”, a precizat Dipayan Biswas, unul dintre autorii studiului.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân