De ce nu e bine să ții gazele, atunci când ai flatulență. Medic: Vor fi eliminate pe gură

  • Publicat:
De ce nu e bine să ții gazele, atunci când ai flatulență. Medic: Vor fi eliminate pe gură
Foto; Shutterstock

Dacă ai gaze intestinale, este bine să nu le ții în interior, întrucât pot exista niște consecințe pentru organismul tău. Un medic NHS a explicat, într-un videoclip devenit viral, de ce e important să „tragi vânturi” atunci când simți nevoia.

Dr. Karan Raj spune că o persoană elimină în jur de 14 gaze intestinale pe zi. Medicul a glumit spunând că: „Dacă o persoană vă spune că nu elimină gaze, aceasta minte și nu ar trebui să îi credeți, sau e posibil să sufere de obstrucție intestinală, iar aceasta este o urgență medicală”.

Gazele vor fi eliminate când expiri

Medicul cu peste 4 milioane de urmăritori pe TikTok spune că eliminarea unui gaz mediu are un volum care poate umfla un balon.

„Dacă te ții atunci când ai flatulență pentru prea mult timp, gazele se vor reabsorbi în sistemul sanguin și va fi eliminat atunci când expiri”, explică el, potrivit The Sun.

Acest lucru înseamnă că ai putea suferi de respirație urât mirositoare.

Din ce sunt formate gazele intestinale

Profesorul Clare Collins, medic nutriționist și dietician la Universitatea Newcastle spune că dacă ții prea mult gazele, ele vor provoca balonare, iar la un moment dat, vor fi eliminate într-un mod mai inconfortabil.

Oamenii tind să sufere de flatulență dimineața. „ 75% din gazele eliminate sunt produse de bacterii din intestinul gros”.

25% reprezintă aerul pe care înghiți și care nu este eliminat sub formă de eructații.

99% din compoziția aerului eliminat rectal sunt gaze precum hidrogen, dioxid de carbon și metan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân