De ce nu e bine să spălaţi carnea de pui înainte de a o găti

Spălarea cărnii crude de pui înainte de preparare este o practică foarte nocivă şi creşte riscul de intoxicaţii alimentare.
21.06.2014
De ce nu e bine să spălaţi carnea de pui înainte de a o găti

Potrivit specialiştilor din Marea Britanie, spălarea cărnii crude de pui înainte de preparare este o practică foarte nocivă şi creşte riscul de intoxicaţii alimentare.

În urma unui sondaj online la care au participat 4500 de adulţi din Marea Britanie, s-a constatat că 44% dintre aceştia spălau carnea inainte de preparare.

Când li s-a spus că această practică răspândeşte bacteria campylobacter (care afectează anual aproape 300.000 de englezi) pe mâini, pe suprafeţele de lucru, pe haine şi pe echipamentul de gătit, doar 22% aveau habar de aşa ceva.

Renunţând la spălarea cărnii crude, riscul de răspândire scade simţitor, iar prin tratarea termică a alimentului această bacterie este distrusă.

Păsările de curte sunt principalii purtatori ai bacteriei. Simptomele intoxicaţiei provocate de această bacterie includ diaree, dureri de stomac, crampe, febră şi starea generală de rău.

Sursa: dailymail.co.uk

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Diana Stănculeanu, psihoterapeut: cum abordăm anxietatea prelungită
Recomandări: