De ce nu e bine să mănânci din caserolă. Pericole la care te expui când introduci caserola în cuptorul cu microunde

Află de ce nu e bine să mănânci din caserolă, dar mai ales ce se întâmplă atunci când încălzești mâncare la caserolă în cuptorul cu microunde.
  • Publicat:
De ce nu e bine să mănânci din caserolă. Pericole la care te expui când introduci caserola în cuptorul cu microunde
Foto: shutterstock / De ce nu e bine să mănânci din caserolă. Pericole la care te expui când introduci caserola în cuptorul cu microunde

Nu întotdeauna apucăm să luăm masa acasă și ajungem să luîm după noi mâncarea în caserolă sau să ne comandăm la birou, mai ales când avem o zi foarte aglomerată. Mâncarea la pachet este o modalitate ideală prin care să nu sărim peste mesele principale, doar că nu este tocmai una sănătoasă. Află de ce nu e bine să mănânci din caserolă.

Caserolele de plastic conțin BPA (bisfenol A), o substanță industrială folosită pentru producerea plasticului încă din anii ’50. Această substanță, alături de o altă clasă de substanțe numite ftalați, duce la întreruperea hormonală. Cercetările indică faptul că ingerarea acestora este asociată obezității, diabetului și problemelor de reproducere.

BPA se regăsește în policarbonat, un material foarte des folosit pentru ambalarea alimentelor și băuturilor. Această substanță poate în alimentele sau băuturile pe care le consumăm, mai ales atunci când caserolele sunt expuse la căldură, în special la cuptorul cu microunde.

Substanța reprezintă un real pericol în special pentru bebeluși și copii, iar potrivit cercetărilor poate avea efecte negative asupra comportamentului copiilor. În urma unui studiu din 2016 s-a descoperit că expunerea la BPA a copiilor este asociată cu un nivel crescut de anxietate, depresie, hiperactivitate și neatenție.

Asigură-te că îți cumperi caserole care nu conțin BFA, dar ia în calcul faptul că alternativele de BFA tot emană substanțe care te pot afecta hormonal atunci când sunt introduse în cuptorul cu microunde. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să transferi mâncarea din caserolă pe farfurie și să o pui la încălzit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân