Cum te ajută mariajul să ţii la distanţă bolile de inimă

Dacă ai probleme de sănătate, e bine să te căsătoreşti, cel puţin asta cred specialiştii.
Cum te ajută mariajul să ţii la distanţă bolile de inimă

Dacă ai probleme de sănătate, e bine să te căsătoreşti, cel puţin asta cred specialiştii, conform BBC.

Cercetătorii au convingerea că mariajul face bine la sănătate, pentru că, în faţa unui factor major de risc cardiac, cum ar fi colesterolul ridicat, poate creşte şansele de supravieţuire, scrie Gândul.

“Un soţ iubitor vă poate impulsiona să vă îngrijiţi mai bine”, au spus specialiştii într-o conferinţă de presă.

Cercetătorii au reunit pentru acest studiu un milion de oameni care aveau tensiunea arterială crescută, diabet şi colesterol. Cu toate astea,  cei căsătoriţi au reuşit să depăşească mult mai uşor problemele de sănătate decât cei singuri.

Dr. Paul Carter şi colegii săi de la Aston School, care s-au ocupat de acest studiu, au arătat că mariajul te poate ajuta să supravieţuieşti unui atac de cord.

Ultimele cercetări prezentate la conferinţa Societăţii Britanice de Cardiologie arată că bărbaţii şi femeile de 50, 60 sau 70 de ani, cu un nivel ridicat al colesterolului, aveau cu 16% mai multe şanse să fie în viaţă după 14 ani dacă erau căsătoriţi. Acelaşi lucru era valabil şi în cazul diabeticilor.

Imaginea era mai puţin clară în privinţa persoanelor divorţate sau a celor văduve. De asemenea, cercetătorii nu au testat şi dacă persoanele căsătorite aveau un mariaj fericit. Ei cred însă că e important să ai pe cineva special în viaţa ta.

„Trebuie să dezlegăm motivele care stau la baza acestui fapt, dar, după câte se pare, căsătoria poate fi o formă de protecţie în cazul pacienţilor cu boli de inimă, dar nu numai. Nu spunem că toată lumea ar trebui să se căsătorească. Trebuie să preluăm efectele benefice ale căsătoriei şi să folosim în acelaşi mod prietenii, familia şi reţelele de sprijin social”, a precizat Dr. Carter.

Interacţiunile noastre sociale, ca şi ceilalţi factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială, sunt determinaţi pentru sănătatea şi bunăstarea noastră.

„Fie că sunteţi căsătoriţi sau nu, dacă aveţi unul dintre principalii factori de risc pentru bolile de inimă, puteţi să apelaţi la cei dragi, care vă pot ajuta să controlaţi situaţia”, a adăugat  Dr. Mike Knapton.

Recomandări:
Legătura dintre COVID-19 și noile cazuri de diabet
Legătura dintre COVID-19 și noile cazuri de diabet
Ce erori medicale s-au petrecut în unitățile sanitare din România în 2020?
Ce erori medicale s-au petrecut în unitățile sanitare din România în 2020?