Cum arată acum bărbatul care a trecut prin primul transplant de faţă complet

În 2011, un fost pompier Patrick Hardinson a fost prins într-un incendiu într-o casă din Sanitoba, Mississippi. Acesta a suferit arsuri grave pe faţă, şi-a pierdut urechile şi pleoapele.
Cum arată acum bărbatul care a trecut prin primul transplant de faţă complet

În 2011, un fost pompier Patrick Hardinson a fost prins într-un incendiu într-o casă din Sanitoba, Mississippi. Acesta a suferit arsuri grave pe faţă, şi-a pierdut urechile şi pleoapele. 14 ani mai târziu, o echipă de doctori din New York a finalizat cel mai complex transplant de faţă realizat vreodată.

A fost nevoie de mai mult de 100 de chirurgi, asistente medicale şi peste 26 de ore de operaţie pentru a finaliza procedura complet.  La 12 luni după intervenţia inovatoare corpul lui Hardison s-a adaptat şi ţesutul facial ataşat nu a respins transplantul.

Acum, Hardison spune că nu mai trebuie să îndure umilinţa de zi cu zi de dinainte de transplant, spunând într-un interviu pentru postul de televiziune CBS: „Acum sunt doar un tip obişnuit care merge pe jos pe stradă”. Chiar dacă oamenii îl privesc şi îşi dau seama că ceva s-a întâmplat cu figura lui, nimeni nu bănuieşte că de fapt el a suferit un transplant de faţă. Întrebat cum se simte acum când este ignorat de către cei din jur, el a spus : „Niciodată nu m-am simţit atât de bine să fiu ignorat”.