Crema revoluţionară prin care poţi spune adio părului cărunt

Părul cărunt ar putea deveni în curând doar o amintire, sunt de părere câţiva cercetători europeni care susţin că au descoperit un tratament inovativ de împiedicare a apariţiei firelor albe de păr. Potrivit acestora, albirea părului survine pe fondul stresului oxidativ şi a acumulării de peroxid de hidrogen în folilulul pilos, având drept urmare albirea firului de păr de la interior spre exterior.
Crema revoluţionară prin care poţi spune adio părului cărunt

Părul cărunt ar putea deveni în curând doar o amintire, sunt de părere câţiva cercetători europeni care susţin că au descoperit un tratament inovativ de împiedicare a apariţiei firelor albe de păr.


Potrivit acestora, albirea părului survine pe fondul stresului oxidativ şi a acumulării de peroxid de hidrogen în folilulul pilos, având drept urmare albirea firului de păr de la interior spre exterior.

Cercetătorii din Marea Britanie şi Germania au creat însă o cremă care a fost testată pe pacienţii cu vitiligo, afecţiune ce se manifestă prin depigmentarea pielii în anumite zone ale corpului.

Experţii cred însă că această cremă ar putea avea efecte benefice şi în cazul încărunţirii părului. În combinaţie cu calciul, crema numită pseudocatalază a oferit rezultate semnificative în ceea ce priveşte tratamentul bolii de piele vitiligo, iar aceste rezultate, cred inventatorii, ar putea rămâne valabile şi în prevenirea albirii firelor de păr.
 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată