Constipaţia, un simptom al unui tip de cancer care atacă din ce în ce mai mulţi tineri!

Incidenţa cazurilor de cancer de colon şi a morţilor survenite în urma acestei afecţiuni a crescut în Statele Unite, mai ales în rândul tinerilor şi a persoanelor de vârsta a doua.
Constipaţia, un simptom al unui tip de cancer care atacă din ce în ce mai mulţi tineri!

În ultimii ani, incidenţa cazurilor de cancer de colon şi a morţilor survenite în urma acestei afecţiuni a crescut în Statele Unite, mai ales în rândul tinerilor şi a persoanelor de vârsta a doua. Studiul care a ajuns la această concluzie a fost efectuat de American Cancer Society între anii 2000 şi 2014 şi a fost publicat la 1 martie 2017 în revista de specialitate CA: A Cancer Journal for Clinicians, relatează Science News Magazine.

Per total însă, cazurile de cancer la colon sunt în descreştere. Aceasta este atribuită scăderii consumului de carne roşie şi a numărului de fumători. Creşterea în utilizarea aspirinei este, de asemenea, un factor, deoarece aceasta poate calma inflamaţiile care duc la creşterea tumorilor. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirile în depistarea şi tratamentul acestei afecţiuni joacă un rol important, scrie Descoperă.ro.

Obezitatea, ritmul de viaţă şi alimentaţia nesănătoasă duc la creşterea riscului de apariţie a cancerului de colon în rândul adulţilor până în 50 de ani. În cei 15 ani de studiu, s-a observat o creştere cu 22% a incidenţei cancerului de colon la această categorie, în timp ce la persoanele peste 50 de ani există o descreştere de 32%.

Principalele simptome ale cancerului de colon sunt: constipaţia, durerea abdominală, anemia, hemoragia rectală şi scăderea nejustificată în greutate.

Află aici mai multe despre cele 6 simptome ale cancerului de colon pe care nu trebuie să le ignori!

La persoanele de peste 65 de ani, cancerul de colon este extrem de răspândit, dar se observă (graficul de mai jos) o descreştere semnificativă a acestor cazuri.

Sursa foto: R.L. SIEGEL ET AL/CA: A CANCER JOURNAL FOR CLINICIANS 2017

Calitativ vorbind, este un lucru îngrijorător, având în vedere că singura categorie în care s-a observat o creştere a cazurilor de cancer de colon este cea a persoanelor tinere. Aşadar, analizele medicale care depistează această boală ar trebui făcute mai devreme şi, desigur, este nevoie de o schimbare generală a alimentaţiei şi a modului de viaţă care se află la baza acestei probleme.

Sursă foto: dbtechno.com

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică