Condimentul pe care TREBUIE să îl adaugi de azi în mâncărurile tale. Are efect antioxidant și antiinflamator

  • Publicat:
Condimentul pe care TREBUIE să îl adaugi de azi în mâncărurile tale. Are efect antioxidant și antiinflamator

Astăzi e atât de simplu să sporești efectul antiinflamator al alimentelor pe care le consumi. Adaugă acest condiment lăudat de experții în longevitate și bucură-te de rezultate!

Șofranul, condimentul ce reduce inflamația intestinală

Un studiu recent publicat în revista Inflammatory Bowel Diseases a concluzionat faptul că suplimentele cu conținut ridicat de șofran au dus la o îmbunătățire sporită a sănătății intestinale.

Studiul a adus împreună 30 de pacienți cu colită ulceroasă, o afecțiune inflamatorie intestinală care poate provoacă ulcer în tractul digestiv. Nu există un remediu cunoscut, însă studii precum acesta urmăresc să găsească soluții care să sprijine gestionarea simptomelor.

Subiecții au fost împărțiți în trei grupuri care au primit fie un placebo, o doză mică (25 mg), fie o doză mare (50 mg) de șofran sub forma unor suplimente alimentare care au fost ingerate de 2 ori/zi preț de 8 săptămâni.

A redus anxietatea

Pe lângă beneficiile uluitoare pentru sănătatea intestinului, participanții din grupul cu doză mare au experimentat și îmbunătățiri semnificative în privința anxietății și că calității vieții în general, ceea ce sugerează că sofranul susține și sănătatea psihică.

„Aceste constatări sugerează că utilizarea suplimentelor de șofran împreună cu protocoalele standard de tratament poate avea efecte benefice pentru persoanele care suferă de afecțiuni digestive”, notează cercetătorii.

Șofranul, beneficii multiple pentru sănătate

Reducerea anxietății și îmbunătățirea sănătății intestinale nu sunt singurele beneficii observate până acum în cercetarea sofranului.

„Interacțiunile psihosociale și îmbunătățirea variabilității ritmului cardiac au fost chiar demonstrate în cercetările care folosesc suplimente cu extract de șofran”, adaugă vicepreședintele pentru afaceri științifice al MindBodyGreen, Ashley Jordan Feira.

Mai mult, sofranul este util și pentru ameliorarea sindromului premenstrual, cum ar fi durerile de cap, poftele necontrolate și disconfortul abdominal, dar și pentru îmbunătățirea funcției retinei în ochi (motiv pentru care este adesea prezent în suplimentele alimentare destinate sănătății oculare).

Specialiștii recomandă suplimentele alimentare cu șofran sau chiar introducerea condimentului în mâncărurile preferate. O rețeta absolut delicioasă, aici.

Citește și: Șofranul – ghid de utilizare pentru cel mai scump condiment din lume

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân