Chist ovarian de 32 de kilograme, înlăturat cu succes de o echipă de medici din Mexic

O femeie de 24 de ani a fost supusă unei intervenţii chirugicale extrem de riscante, care a presupus îndepărtarea unui chist ovarian gigantic, cu greutatea de 32 de kilograme — echivalentul a 10 bebeluşi!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Chist ovarian de 32 de kilograme, înlăturat cu succes de o echipă de medici din Mexic

O femeie de 24 de ani, din Mexic, a fost supusă unei intervenţii chirugicale extrem de riscante, care a presupus îndepărtarea unui chist ovarian gigantic, cu greutatea de 32 de kilograme — echivalentul a 10 bebeluşi! Tânăra şi-a dat seama că este ceva în neregulă pe măsură ce se tot îngrăşa, deşi ţinea un regim strict. Ea a fost la medic şi, după numeroase analize şi examene medicale, a descoperit că are un chist ovarian enorm, scrie NewYorkPost.

Femeia abia se mai deplasa, iar chistul ajunsese să îi strivească organele interne, în special inima, plămânii şi stomacul, cauzându-i dificultăţi grave de respiraţie.

Medicul Erik Hanson Viana, de doar 27 de ani, a fost cel care i-a salvat viaţa femeii. El a efectuat procedura de îndepărtare a chistului ovarian.

În prezent, la mai puţin de şase luni de la intervenţie, femeia şi-a recăpătat mobilitatea şi poate duce o viaţă normală.

Aşa arată abdomenul femeii înainte şi după operaţia chirurgicală.

„Din cunoştinţele mele, acesta este cel mai mare chist ovarian îndepărtat vreodată întreg şi fără a-l drena în prelabil”, a declarat medicul.

„Cel mai mare chist ovarian din istorie cântărea 145 de kilograme şi a fost nevoie de câteva zile pentru ca acesta să fie drenat înainte să fie înlăturat chirurgical. Nu-mi pot imagina cum arăta acel chist”, afirmă medicul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă