Centru oncologic dedicat exclusiv femeilor, deschis în România

În România a fost deschisă prima clinică de oncologie dedicată cancerelor femeii – mamare și genitale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Centru oncologic dedicat exclusiv femeilor, deschis în România

Comisia de specialitate a clinicii reunește medici oncologi, chirurgi și radioterapeuți experimentați, lideri în domeniile lor de activitate. Centrul are o capacitate maximă de 200 de paciente pentru tratamente de chimioterapie, hormonoterapie și terapii țintite.

Clinica este coordonată de dr. Dragoș Median, medic primar Oncologie Medicală, cu experiență de peste 15 ani în tratamentul oncologic al cancerelor femeii.

„În Centrul de Oncologie, pacientele se pot prezenta în orice stadiu al bolii. Managementul este diferit de la caz la caz, în funcție de patologie, de stadiu, de particularitățile fiecărei persoane. Nu ne rezumăm doar la tratamentul medicamentos, ci stabilim, în cadrul comisiei multidisciplinare, întreg traseul unei paciente. Acesta poate include intervenții și terapii suplimentare, plan de recuperare și monitorizare. În plus, oferim consultații pentru a doua opinie celor care o solicit”, completează Dragoș Median, medic primar oncologie medicală.

Clinica de oncologie dedicată femeilor are contract cu CASMB pentru decontarea serviciilor medicale și este în curs de afiliere la Programul Național de Oncologie. De la 1 august și până acum, 200 de femei au beneficiat de consultații gratuite, decontate de CASMB, iar 15 dintre acestea urmează tratament oncologic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân